01/02/2019

Nga Gideon Rahman A mund të jetë 2019-a, viti kur populizmi do të marrë tatapjetën? Në vitin 2016, votat për Brexit dhe Donald Trump, i habitën institucionet politike në Britaninë e Madhe dhe Shtetet e BAshkuara. Por viti 2019, është një shans i mirë për të qenë koha kur projekti

DASHI: Mund të jeni nervozë ose të shqetësuar edhe për çështje të vogla dhe kjo mund të shkaktojë dhimbje koke, një nga dobësitë tuaja! Shumë prej jush do të duhet të qëndrojnë larg burimeve të stresit, përndryshe situata mund të bëhet edhe më kritike. Duhet të përpiqeni të jeni të

Shumë prej nesh krahasojnë veten me miqtë, kolegët, anëtarët e familjes, madje edhe partnerët. Por çfarë kanë të përbashkët këta individë? Të gjithë, mund të jenë shumë të ngjashëm me veten tonë. Kjo është Teoria e Krahasimit Social. Ne mësojmë për veten dhe aftësitë tona, duke e krahasuar veten me

Nga Scott Barry Kaufman Në esenë e tij klasike të vitit 1923, “Inteligjenca si e provojnë testet”, Edvin Boring shkroi se “inteligjenca është ajo që provojnë testet”. Pasi gati një shekulli kërkimesh, ne e dimë se ky përkufizim është tepër i ngushtë. Për sa kohë që një test është mjaft

Një murg jetonte pranë tempullit të Shivas. Në shtëpinë përballë jetonte një prostitutë. Duke parë numrin e madh të burrave që e vizitonin, murgu vendosi t’i flasë. “Ti je mëkatare e madhe”, i tha ai. “Zbulon mungesën e respektit për Zotin përditë dhe përnatë. A nuk ndalesh ndonjëherë, e të

Në botën magjepsëse dhe misterioze kubesimi takohet me arkeologjinë, studiues, koleksionistë dhe trafikantë kontestojnë tekstet e shenjta Për fat, ajri është shumë i freskët brenda shpellës ku Randall Price rrëmon të çarën në të cilën dje ka zbuluar një tigan prej bronzi të 2000 viteve më parë. «Shpella është plaçkitur