February 2019

Ekzistojnë disa arsye, se përse njerëzit e periudhës mesjetare, besonin se patkonjtë e kuajve ishin fatndjellëse. Së pari ato ishin prej hekuri, një metal që prej kohësh besohej se shmangte shpirtrat e këqinj. Arsyeja tjetër vjen nga legjenda e Shën Dunstanin  në shekullin X-të. Sipas legjendës, Dunstani punonte si një

Paragjykimi përreth thyerjes së një pasqyre, nuk filloi në mesjetë, por u përforcua në atë periudhë. Në shekullin XV-të, Venediku në Itali prodhonte pasqyra për të pasurit. Ato bëheshin prej qelqi dhe argjendi, gjë që i bënte jashtëzakonisht të shtrenjta. Asokohe besohej që nëse një shërbëtor do të thyente një

DASHI Fillon muaji më i mirë për ndjenjat dhe për t’u lidhur me të tjerët në mënyrë më të drejtpërdrejtë, pas shkurtit që ju lodhi, edhe për shkak të kufizimeve dhe zhgënjimeve. E diela është dita ideale për të korrigjuar disa dëme, veçanërisht për çiftet që pavarësisht krizës duan të

Gjuha e trupit gjatë gënjeshtrës, është diçka shumë e rëndësishme për t’u mësuar. Sigurisht, kjo nuk do të thotë, se cilindo që takoni do të jenë gënjeshtar dhe mashtrues. Por informacioni se si të dalloni shenjat e një gënjeshtari, do ta bëjë jetën tuaj më të lehtë. Gjuha e trupit,

Përdorimi i vaniljes, ka filluar në Amerikën e Jugut. Por provat e reja të zbuluara në një varrezë 3.600 vjeçare në Izrael, e vendosin origjinën e vaniljes disa mijëra vjet më pare, dhe 21.000 kilometra larg nga sa mendohej dikur. Mbetje të vaniljes, u gjetën në 3 poçe të vogla

Seria: Gënjeshtrat që ndryshuan botën Përveç Lindjes së Mesme, gati çdo pikturë dhe përshkrim i përgjithshëm i Jezusit, tregon një burrë me lëkurë të bardhë. Arsyeja është një letër e shkruar disa shekuj, pasi Jezusi kishte vdekur. Përshkrimet moderne të Jezusit, janë modeluar sipas një letre të shkruar nga Publius