Home»Horizonti.al»Një kamion dëmtoi disa nga vijat e lashta Nazka në Peru, dhe studiuesit gjetën…

Një kamion dëmtoi disa nga vijat e lashta Nazka në Peru, dhe studiuesit gjetën…

Vijat Nazka, një grupim simbolesh misterioze të lashta të gdhendura në shkretëtirë në Perunë Jugore, nga popujt para-inkas rreth 2000 vjet më parë, u dëmtuan rëndë në fillim të vitit kur një shofer kamioni kaloi gabimisht me mjetin e tij mbi vendin e Trashëgimisë Botërore të UNESKO-s. Në prill, arkeologët që përdorin dronët për të hedhur në hartë sitin e lashtë, njoftuan se kishin zbuluar 50 vija më parë të panjohura të gjurmuara në shkretëtirë, por që mund të shiheshin me sy të lirë. / bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *