Home»Motivuese»Edhe personi më i fortë, herët a vonë lodhet duke vuajtur

Edhe personi më i fortë, herët a vonë lodhet duke vuajtur

Personi më i fortë është ai që rri në heshtje gjatë një grindjeje; ajo që ndoshta nuk ju hedh kundër të gjithë zemërimin kur vuan – edhe nëse ka të drejtë – por që mban gjithçka brenda që të mos dëmtojë një person që e do; Një person i fortë është ajo që nuk e prisni, ajo që ju e nënvlerësoni dhe që ju duket e dobët. Ne kemi nevojë për forcë të madhe për të mbajtur peshën e ndjeshmërisë sonë.

Të shqetësohesh shumë për të tjerët dhe shumë pak për veten është tipike për një person të fortë. Një person i fortë e di se çfarë janë gjëra vërtet të rëndësishme në jetë dhe budallallëqet përpiqet t’i injorojë. Të jesh i ndjeshëm dhe i fortë së bashku kërkon një angazhim të madh. Ndjeshmëria është një dhuratë që ju lejon të hyni thellë në gjëra, në situata, në njerëz. Janë kështu, ju e dini, njerëzit e ndjeshëm. Ata ndjejnë dyfish, ndjejnë të parët. Sepse, pikërisht një hap përpara trupit të tyre, ecën shpirti i tyre.

Shpirti i një personi të ndjeshëm është në gjendje të shohë përtej, të shikojë me të vërtetë brenda jush. Megjithatë, të qenit i ndjeshëm, ju bën të prekshëm, sepse ekspozon zemrën tuaj gjithmonë dhe në çdo rast, pa barriera. Pavarësisht nga zhgënjimet nuk është e lehtë për të nxjerrë mësimin, nuk është e lehtë të mësoni që të mbroni zemrën nga vuajtja dhe për këtë arsye ju dëmton vazhdimisht. Edhe personi më i fortë shpejt ose vonë lodhet.

Ky është rreziku më i madh për ata, zemrat e të cilëve janë shumë të buta. Ka një moment kur vuajtja të paralizon. Kur ju keni duruar kaq shumë, për hir të atyre që ju interesojnë, vjen një pikë ku ju jepni, ju dorëzoheni në dashurinë për veten, që fillon të ndihet me prepotencë. Çdo person ka të drejtë të kërkojë lumturinë e tij. Kur ata marrin vetëm zhgënjim dhe hidhërim mbrapsht, ata thjesht lodhen. Kur ju jeni të detyruar të qëndroni me kohë të tepërt në situata që ju bëjnë të ndiheni keq, herët a vonë edhe dëshira për vetëkontroll bie.

Durimi në situata stresi, vetëm që të mos bësh të vuajnë të tjerët, është rraskapitës. Herët a vonë trupi lëshon dhe rrezikoni të sëmureni vërtetë. Dhe kur kalohet një limit i caktuar, kthimi pas është vërtetë i pamundur. Një person i fortë është një person që dashuron shumë, por një person i fortë herët a vonë kujtohet se dashuria më e madhe, është ajo për veten.

 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *