29/01/2019

DASHI Është një ditë që ju sheh më të fortë, kjo do t’ju ndihmojë të përballeni me njerëzit kundër jush, sepse për të çuar përpara tema të caktuara dhe për të konfirmuar pozicionin tuaj, ka gjasa të hyni në konflikt. E enjtja do të jetë më pozitive në këtë drejtim.

Nga Kevin Dickinson Mençuria konvencionale, supozon që pasja e fëmijëve, është çelësi për të jetuar një jetë të lumtur dhe kuptimplotë. Megjithatë, dëshmitë empirike sugjerojnë se ata që nuk janë prindër, ia kalojnë më mirë. Dallimi është më i theksuar në vende si Shtetet e Bashkuara. Ndërkohë në vendet që

Megjithëse Revolucioni Rus, ndodhi në vitin 1917, pas kushteve të tmerrshme në të cilat u zhytën rusët gjatë Luftës së Parë Botërore, ndjenjat anti-establishment, ishin ushqyer për dekada të tëra. Dhe për më tepër, duket se përfshirja e jashtme, ishte tërthorazi përgjegjëse për të paktën një pjesë të saj. Rusia

… dhe kuriozitete të tjera që mund të mos i keni ditur Një burrë hungarez i quajtur Bela Kiss vrau 24 gra, dhe u përpoq të hidhte trupat e tyre në fuçi me alkool, përpara se të rekrutohej për të luftuar në Luftën e Parë Botërore. Kur u zbuluan krimet

Nga Jorge C Carrasco Gjashtëdhjetë vjet më parë, ndërsa mijëra kubanë kremtonin rënien e regjimit të Fulgencio Batistas, një atmosferë e mbushur me një përzierje të lavdërimeve dhe urrejtjes, po pushtonte Havanën. Pak njerëz e parashikuan se çfarë do të ndodhte më pas. Më 1 janar 1959, u “vra” Republika

Vijat Nazka, një grupim simbolesh misterioze të lashta të gdhendura në shkretëtirë në Perunë Jugore, nga popujt para-inkas rreth 2000 vjet më parë, u dëmtuan rëndë në fillim të vitit kur një shofer kamioni kaloi gabimisht me mjetin e tij mbi vendin e Trashëgimisë Botërore të UNESKO-s. Në prill, arkeologët