24/01/2019

Për të kuptuar botën, ngjarjet duhet të kenë ndonjë shkak ose kuptim prapa tyre. Kjo na ndihmon të kuptojmëse çfarë po ndodh. Si i tillë, ne synojmë ta atribuojmë këtë shkak, kur bëhet fjalë për sjelljen tonë. Kjo quhet Teoria e Atribuimit. Dhe ekzistojnë dy lloj atribuimesh:Atribuimi i Brendshëm –

Në fillim të viteve 1930, shkrimtarja Zora Hurston gjeti dhe intervistoi Kudjo Ljuis, një ish-transportues skllevërish nga Afrika e tij në bordin e Klotildës, anijes së fundit të skllevërve që arritën në Shtetet e Bashkuara në vitin 1860. Edhe pse botuesit në atë kohë e refuzuan librin e Hurstonit, ai

Shenjat astrologjike kanë tiparet dhe karakteristikat e tyre, ashtu si perëndeshat e mitologjisë. Bota e mitologjisë është vend i monstrave, hyjnive, perëndeshave, betejave, luftërave, dashurisë, dritës dhe tregimeve të krijimit. Mitet janë mbizotëruese në çdo kulturë dhe madje edhe sot këto mite mund të mbushin shpirtrat tanë dhe të na

DASHI E premtja dhe e shtuna karakterizohen nga dyshimet. Mund të përballni debatet në mënyrë shumë aktive, keni dëshirë të madhe të çoni përpara një apo më shumë projekte në të cilët besoni, por mos e bëni me ndërmjetës që duan t’ju bllokojnë dhe të dekurajojnë sepse nuk bien dakord.

Kemi luajtur në rrugë pa frikë, dhe kishim shumë pak: disa kanaçe bosh, disa gurë, një copë litar! Dhe ishim të lumtur brenda, nuk kishte rëndësi pasuria. Fjalë që duket se janë marrë nga një roman nga kush e di sa vite më parë, por nëse mendojmë, ishte jeta deri

Jini vetvetja, gjithmonë dhe mos kini frikë të shqetësoni ata që bëjnë sikur janë, ajo që nuk janë. “Nuk jeni të çmendur. Njerëz të çmendur janë ata që mbajnë marrëdhënie të prishura, ata që paguajnë makina luksoze, ndërkohë që mezi paguajnë qiranë, ata që braktisin ëndrrat e tyre për të