23/01/2019

DASHI Ju vini nga një periudhë shumë e turbullt, edhe në tre ditët e javës ju është dashur të përballeni me debate që ju kanë bërë nervozë. Edhe pse këshilla është që të vazhdoni të jeni pak të kujdesshëm, dijeni se më në fund do të keni mundësinë për të

Nga Jakub Grygiel Bashkimi Evropian, e ka tepruar me qëllimin e tij për të qenë një force diktuese në Evropë. Ai është i paaftë të adresojë sfidën historike me të cilën ballafaqohet Perëndimi:konkurrencën gjeopolitike në rritje nga ana e fuqive revizioniste. BE, dështoi të rrezatonte siguri në kufijtë e saj

Shkrimtari kinez, Liu Jongbiao, kishte shkruar një numër të romanesh thriller kur ai shkroi hyrjen për librin e tij “Faji sekret”. Në të, ai fliste për romanin e tij të ardhshëm, “Shkrimtari i bukur që vriste”, që kishte në fokus një shkrimtar të pashëm, që ishte i joshur të vriste

Këto që i sjellim sot lexuesve tanë, janë disa nga perlat më të rëndësishme të mençurisë budiste. Ne të gjithë duam të përmirësojmë jetën tonë, ta bëjmë më kuptimplotë, më të bukur. Plot paqe dhe lumturi. Këto 11 mësime orientale mund të na ndihmojnë të arrijmë atë qetësi që ne

“Askush nuk vjen tek ju rastësisht. Gjithkush vjen për një arsye. ” Ramtha Çdo person dhe ngjarje që ndodh në jetën tonë, fshehin një arsye të rëndësishme, një kuptim të thellë, një shpjegim. Është e gabuar të mendosh për rastësinë e takimeve të caktuara, rasti nuk ekziston dhe takimet e

Ne të gjithë kemi vullnet të lirë, apo jo? Përveç kësaj, jemi padyshim krijesat më inteligjente në planet. Ka të ngjarë që para se gjykojmë mbi një situatë, të peshojmë të gjitha pro-të dhe kundra-t. Në fakt, e kundërta është e vërtetë. Ne besojmë automatikisht çdo gjë që na thuhet.