15/01/2019

Nga Jacopo Prisco Para shpikjes së radarit gjatë Luftës së Dytë Botërore, avionët luftarakë zbuloheshin duke dëgjuar zhurmat e tyre me ndihmën e “gjurmuesve zanorë”, që dukeshin më shumë si instrumente muzikore sesa pajisje luftarake. Këta pararendës të radarëve, që fituan pseudonimet “tubat e luftës” dhe “trumpetat e zërit”, u

Por ajo do të bëjë të qartë parimet e saj si një grua rebele e vërtetë. Dhe nëse një burrë përpiqet të pengojë hapat e tij, ajo nuk do të rrijë e qetë në një qoshe. Por do thotë gjithçka që mendon, edhe duke rrezikuar të lëndojë ata që do.

Dhe kështu gruaja që dikur ishte një lule, u bë gur … Ditët që nuk do të harrojmë kurrë janë ato që ndryshojnë, sepse ndryshojmë kur jetojmë situata të caktuara. Këto janë ditët kur, pa ndonjë anestezi, jemi përballur me të vërtetat që na bëjnë të rritemi dhe, në një

Libri “Alkimisti” nga shkrimtari brazilian Paulo Coelho është një hit botëror, një nga librat më të shitur në histori. Historia e librit fokusohet tek Santiago, një i ri andaluzian në kërkimin e tij për thesarin më të çmuar në botë. Kjo histori e pabesueshme i shtyn njerëzit në mbarë botën

DASHI: E mërkurë pak në rënie, në një nivel fizik. Këshilla është të flisni vetëm nëse është e nevojshme. Kujdes me hesapet ekonomike. Keni nevojë për më shumë burime për të kryer projekte me energji që nuk hidhen në kosh. Nga ana tjetër, Marsi, Jupiteri dhe Venusi janë në një

Është një zakon i mirë për të vënë një gotë ujë në tryezën pranë krevatit përpara se të flini. Arsyeja, deri tani pak e njohur, është dhënë nga një kardiolog, i cili u pyet përse duhet të vendosësh një gotë ujë pranë krevatit përpara se të shkosh në shtrat. Përgjigja