03/01/2019

DASHI Nga natyra, ju kaloni nga qetësia tek energjia, duke kaluar kështu nga një qasje në tjetrën. Kështu  po ndodh tani, pas një periudhe shumë të vështirë dhe të lodhshme, ju jeni gati për t’u kthyer të karikuar dhe ambiciozë, vetëm sonte mund të ketë një rënie të vogël. Në

Në jetën e saj, Mari Kyri fitoi dy çmime Nobel – një për kimi dhe një për fizikë. Mjerisht, zbulimet e saj të famshme, i shkaktuan edhe vdekjen e parakohshme. Krahas bashkëshortit të saj, fizikantit francez, Pier Kyri, ajo zbuloi radiumin dhe poloniumin në vitin 1898. Të dy elementët ishin

Gjatë viteve 1970, perandoresha e Iranit, nxiti hapjen e një muzeu të artit modern. Në vitin 1979, kur ajo dhe bshkëshorti u arratisën nga vendi për shkak të demonstrative popullore, veprat e artit u fshehën me shpejtësi në bodrumin e muzeut. Kjo ishte një kthesë e trishtueshme  e ngjarjeve për

Këto shenja duan të dijnë gjithçka për jetën e tyre. Kanë nevojë që të kenë ndikim mbi zgjedhjet apo t’i shtyjnë që të bëjnë veprime që i favorizojnë. Ose thjesht që të jenë dakord me mënyrën e tyre të të menduarit. Virgjëresha dhe Bricjapi Duan të dinë se çfarë keni

Ose më do në jetën tënde, ose nuk më do, sepse nuk ka hezitime në dashuri, nuk ka zonë gri. Pavendosmëria nuk gjen hapësirë. Jam e lodhur duke luajtur me qëndrime që vetëm duan të manipulojnë ndjenjat e mia. Jam e lodhur duke ecur në labirinte që nuk ofrojnë rrugëdalje.

Gjithmonë kam ndjerë që jeta është më e mirë pas dyzet vjeç. E rrëfej që e kam kam konsideruar demagogji këtë deklaratë, sikur thuhej për të ngushëlluar ata që po i afoheshin moshës. Edhe sot, kam sigurinë absolute të kësaj të vërtete dhe pyes veten nëse do të ketë një