January 2019

DASHI Një ditë e trazuar në të cilën mund të krijoni një tërmet në jetën tuaj, ose të debatoni me dikë që nuk ka qenë i sjellshëm me ju në periudhën e fundit. Nervat e tendosura do të mbeten edhe të shtunën: është e nevojshme që të përpiqeni të kontrolloni

Provat me të cilat ju ballafaqoi viti 2018, pak a shumë nga gushti e tutje, ishin shumë të vështira, disa madje edhe më shumë se forca juaj, kanë qenë probleme fizike, ankth dhe gjithçka që buron prej tij. Së fundmi me ardhjen e vitit 2019 situata është stabilizuar të paktën,

Personi i duhur do të shfaqet në jetën tuaj kur ju më pak e prisni. Do të vijë kur nuk do ta kërkoni më. Do të shfaqet kur të kuptoni se as nuk e ndjeni nevojën që të vijë. Ju do të kuptoni se nuk ju duhet domosdoshmërisht të jeni

Dashuria nuk është e lehtë për ju. Ju shpesh ndiheni të vetme dhe të keqkuptuara nga bashkëmoshatarët tuaj. Kur takoni dikë “me të njëjtën gjatësi vale”, ndjeheni të befasuara. Keni vështirësi në lidhje me njerëzit, dhe sidomos me njerëzit e moshës tuaj. Ju pëlqen shoqëria e atyre që e kanë

Vogëlushja Jung Saga Vaneçek, gjeti në hyrje të liqenit Vidostern një shpatë të ndryshkur. Ekspertët e muzeumit lokal, vlerësuan se shpata që ajo gjeti ishte të paktën 1.000 vjeçare, dhe mund të datojë në shekujt V ose VI, duke e zgjeruar me qindra vjet epokën e Vikingëve.

Nga Robert J. Samuelson Në ditëlindjen e saj të 20-të, më e mira që mund të thuhet për euron – monedhën evropiane të përdorur nga 19 vende – është se ajo ka mbijetuar. Dy dekada pas futjes në përdorim në vitin 1999, monedha e përbashkët evropiane nuk ka arritur qëllimet