Home»Histori»“Përse të mos jem edhe unë një tullë?” Shënime nga Ditari i shokut Lei Fen

“Përse të mos jem edhe unë një tullë?” Shënime nga Ditari i shokut Lei Fen

Screen Shot 2015-09-25 at 1.55.53 PM

Disa heronj kombëtarë kanë lindur në mesin e luftës. Të tjerë kanë origjinë shumë më pak dramatike.

Kështu ndodhi në verën e vitit 1962, kur një ushtar në një bazë ushtarake në verilindje të Kinës, përplasi kamionin me një shtyllë tensioni, e cila ra dhe zuri nën vete një shokun e tij 22-vjeçar. I riu vdiq, por jeta e tij e shkurtër i ofroi propaganduesve të Partisë Komuniste një ikonë të përsosur: Lei Fenin, të zellshmin, bujarin, ushtarin më trim që kishte Kina, nga ai lloj djali që nuk përtonte të qepte çorapet e shokëve, apo të hiqte dorë nga një vakt, që të hanin të tjerët…


Screen Shot 2015-09-25 at 1.56.07 PM Screen Shot 2015-09-25 at 1.55.45 PM Screen Shot 2015-09-25 at 1.57.15 PM Screen Shot 2015-09-25 at 1.56.53 PM Screen Shot 2015-09-25 at 1.56.40 PM

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *