Home»Thenie»Disa thënie të veçanta nga Bibla: “Kur të kalosh përmes ujërave, unë do të jem me ty”

Disa thënie të veçanta nga Bibla: “Kur të kalosh përmes ujërave, unë do të jem me ty”

“Perëndia është për ne një strehë dhe një forcë, një ndihmë gjithnjë e gatshme në fatkeqësi. Prandaj ne nuk do të kemi frikë, edhe sikur toka të luajë dhe malet të hidhen në mes të detit, dhe ujërat e tij të tërbohen dhe të shkumojnë, dhe malet të dridhen në fryrjen e tij”. – Psamet, 46: 1-3

“Pastaj Nehemia u tha atyre: “Shkoni, hani ushqime shumë të shijshme dhe pini verëra të ëmbla, dhe u çoni racione atyre që nuk kanë përgatitur asgjë, sepse kjo ditë i është shenjtëruar Zotit tonë. Mos u trishtoni, sepse gëzimi i Zotit është fuqia juaj”. – Nehemia, 8: 10

“Mos ki frikë, sepse unë jam me ty. Mos e humb, sepse unë jam Perëndia yt. Unë të forcoj dhe njëkohësisht të ndihmoj dhe të mbaj me dorën e djathtë të drejtësisë sime”. – Isaia, 41: 10

“Zoti u përgjigj: “Prania ime do të shkojë me ty, dhe unë do të të jap pushim””. – Eksodi, 33: 14

“Por kështu thotë Zoti që të ka krijuar, o Jakob, që të ka formuar, o Izrael: “Mos ki frikë, sepse unë të kam çliruar, të kam thirrur me emër; ti më përket mua”. Kur të kalosh përmes ujërave, unë do të jem me ty, ose do të kalosh lumenjtë, nuk do të të mbytin; kur do të ecësh nëpër zjarr, nuk do të digjesh dhe flaka nuk do të të konsumojë. Sepse unë jam Zoti, Perëndia yt, i shenjti i Izraelit, Shpëtimtari yt. Kam dhënë Egjiptin si çmim për shpengimin tënd, Etiopinë dhe Seban për ty”. – Isaia, 43: 1-3

“Mos u shqetëso për asgjë, por, në çdo gjë, ia nënshtroni kërkesat tuaja Perëndisë në formë lutjesh dhe përgjërimesh, me falenderim”. – Filipianëve, 4: 6

“Le t’i afrohemi, pra, me guxim fronit të hirit, që të marrim mëshirë e të gjejmë hir, për të pasur ndihmë në kohë nevoje”. – Hebrenjve, 4: 16

“Tregohuni të fortë dhe trima, mos kini frikë, mos u trembni prej tyre, sepse Zoti, Perëndia yt, është ai vetë që ecën me ty; ai nuk do të të lërë dhe nuk ka për të të braktisur”. – Ligji i Përtërirë, 31: 6

“Por ai më tha: “Hiri im të mjafton, sepse fuqia ime përsoset në dobësi”. Prandaj me kënaqësi të madhe do të krenohem më tepër për dobësitë e mia, që fuqia e Krishtit të rrijë tek unë”. – 2 Korintasve, 12: 9

“Ai i jep forcë të lodhurit dhe rrit fuqinë e të këputurit”. – Isaia, 40: 29

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *