25/12/2018

DASHI Aroma e Krishtlindjeve ndihet edhe më shumë në ditën e Shën Stefanit, se sa në dy ditët e mëparshme. Kanë qenë ditë të ndërlikuara në të gjitha aspektet dhe ndoshta diçka nuk ka shkuar mirë. Por gjërat nuk ndryshojnë shpejt, prandaj duhet durim në dashuri dhe të mbani nervat

Baza e jetës nuk është dashuria, por respekti, sepse ka dashuri vetëm aty ku ka respekt. Askush nuk do pa respekt. Të duash pa respekt nuk është dashuri. Është mungesë respekti. Është një abuzim, është interes. Kjo është e gjitha, përveç asaj që dëshironi. Asgjë e rëndësishme nuk ndodh në

Nuk ka burg më të keq se një mendje e mbyllur. Një mendje e mbyllur mund të jetë burgu ynë më i keq. Carl Jung një herë ka thënë se “të gjithë kemi lindur origjinalë dhe vdesim si kopje”. Duke analizuar frazën e Jungit në dritën e kohëve të sotme,

Sulmi i befasishëm vdekjeprurës mbi flotën amerikane në Pearl Harbor në Paqësor, nisi pa një deklaratë lufte më 7 dhjetor 1941. Orët e para të mëngjesit të së dielës, qindra avionë luftarakë japonezë fundosën ose dëmtuan 21 anije luftarake amerikane, dhe shkatërruan më shumë se 150 avionë në aeroportet aty

Planeti ynë po ndryshon vazhdimisht. Pavarësisht nëse e vëmë re këtë apo jo, transformimet e vogla ashtu edhe ato të mëdha ndodhin përditë. Qoftë një pemë që rrëzohet apo një ndryshim tektonik, diçka diku dhe atje ndryshon në mënyrë të pakthyeshme. Prandaj, nuk është e pazakontë të pyesim veten:Si do

Dashi Fokusohuni tek qëllimet afatgjatë. Ju jeni një shenjë me energji krijuese (sidomos me Marsin në shenjën tuaj në fillim të vitit), por problemi qëndron në paaftësinë tuaj për të kuptuar se ku duhet ta investoni këtë energji dhe ku jo. Në vitin e ri, zotohuni të vendosni jo më