04/12/2018

DASHI: Mes të mërkurës dhe të premtes do të keni një rekuperim të mirë. Jupiteri do të jetë në favor edhe për të ardhmen. Me afrimin e 2019 rriten kurajo, intuita dhe vullneti. Dikush do të programojë udhëtime, apo do të gjejë mënyrën të merret me të tjera gjëra. Do

Disa thënie të veçanta nga disa prej librave më të veçantë… “Shkruaj sepse e dua erën e letrës dhe të bojës. Shkruaj sepse ky është një zakon dhe një pasion. Shkruaj sepse kam frikë të jem i harrueshëm. Shkruaj sepse më pëlqen fama dhe interesi që kjo më sjell. Shkruaj

Disa thënie të veçanta për femrat… “Bëjini komplimente asaj! Thuajini sa e bukur është dhe ajo do të jetë e bukur! Thuajini sa e mrekullueshme është dhe ajo do të jetë e mrekullueshme!” – Marilyn Monroe “Kam mësuar se vetëm dy gjëra janë të nevojshme për ta mbajtur gruan të lumtur.

Një ditë po debatoja me një mikeshë lidhur me diferencën midis fajit dhe përgjegjësisë. Ajo vazhdonte të fliste se nëse diçka ishte faji i dikujt, ai duhet të mbante përgjegjësi e të paguante për atë gjë. Ndërsa unë i thoja: “Nuk ka rëndësi se i kujt është faji, nëse diçka

Nga DG Hewitt Mbretërit dhe presidentët, kanë qenë gjithmonë të prirur për t’u parë si të mençur. Ngjashëm, gjeneralët dhe kryekomandantët, kanë dashur gjithnjë të duken si të patrembur, ndërsa burrat e shkencës dhe letërsisë, kanë dashur të kujtohen për mendjet e tyre të mëdha dhe racionale. Por edhe mbreti

Ndërmjet viteve 1700-1725, Karaibet ishin një vend relativisht kaotik, me anije të shumta tregtare që lundronin në det të hapur, pa autoritetet e nevojshme për t’i mbrojtur ato. Këta faktorë ndihmuan për ta bërë këtë periudhë Epokën e Artë të piraterisë. Rezulton se shumë besime të përbashkëta rreth piratëve, nuk