Home»Thenie»“Miqtë e vjetër janë flori, të rinjtë janë argjend”. Disa fjalë të urta për miqësinë e vërtetë…

“Miqtë e vjetër janë flori, të rinjtë janë argjend”. Disa fjalë të urta për miqësinë e vërtetë…

1.Vëllezër jemi, por miq s’jemi. 

2.Armiku që zbulon gabimet tuaja, është më i dobishëm se miku që i fsheh ato.

3.Ari njihet në zjarr, miku në nevojë.

4.Miqtë e vërtetë qajnë kur ti ikën, miqtë e rremë ikin kur ti qan.

5.Miqësia e mirë, hesapin e dlirë.

6.Është më e lehtë të falësh një armik, se sa të falësh një mik.

7.Tek miku ankohu,  tek armiku lavdërohu.

8.Miqësia e bazuar në biznes është më e mirë se biznesi i bazuar në miqësi.

9.Më mirë një armik me mend, se sa një mik i marrë. 

10. Dy gjëra duhet të ketë frikë dikush: zilinë e miqve të tij dhe urrejtjen e armiqve të tij.

11.Zoti më ruaj prej mikut, se prej armikut ruhem vetë. 

12.Armiku të shikon ndër këmbë, miku të shikon në sy. 

13.Miqtë e vjetër janë flori, ndërsa të rinjtë argjend.

14.Ai mik që s’mund të të ndihmojë, si armik mund të turpërojë.

15.Më mirë një mik se sa një çiflik. 

16.Dashuria pyet miqësinë: “Çfarë po bën atje?”
Miqësia i përgjigjet: “Po bëj të qesh atë që ti i bëre të qajë.”

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *