Home»Motivuese»Historia e një gruaje që rriti një luan dhe morali mbi besimin në Zot. Kjo histori do t’ju lërë pa fjalë…

Historia e një gruaje që rriti një luan dhe morali mbi besimin në Zot. Kjo histori do t’ju lërë pa fjalë…

Një  grua gjeti një luan shumë të sëmurë dhe u kujdes që ta ndihmonte atë. Iu desh shumë  kohë për t’u kujdesur për këtë kafshë e për ta rritur atë të shëndetshëm. Ajo bëri marrëveshje me një kopsht zoologjik për t’u kujdesur për kafshën, edhe pasi ai ishte mjaft mirë. Luani u soll në kopshtin zoologjik, pasi ai ishte i shëndetshëm dhe tashmë stafi i kopshtit zoologjik po kujdeset për të.

Koha kaloi dhe në një ditë të bukur të kësaj vjeshte, luani u vizitua në kopshtin zoologjik nga një fytyrë e njohur, gruaja që e shpëtoi atë vite më parë! Kur më në fund ajo e pa përsëri në kopshtin zoologjik, u prit prej kafshës me një veprim të papritur! Ai dukej sikur e kishte njohur gruan dhe po hidhej  në erë për ta përshëndetur. Megjithëse kishte një kafaz mes tyre, luani bëri më të mirën për ta përqafuar gruan që e shpëtoi atë! Momenti i ëmbël regjistrohet në video dhe gruaja duket po aq e befasuar sa bisedon me këtë krijesë të mahnitshme!

A mendoni se ky luan me të vërtetë e njohu shpëtimtarin e tij prej shumë vitesh? Dëshirojmë t’ju tregojmë  dhe një nga tregimet tona të preferuara rreth luanëve.

  “Atëherë mbreti dha urdhër, e çuan Danielin dhe e hodhën në gropën e luanëve. Mbreti atëherë i foli dhe i tha Danielit: ” Perëndia yt, që ti falesh gjithmonë, do të të shpëtojë ”. Pastaj u soll një gur dhe u hodh në grykën e gropës. Mbreti e vulosi me vulën e tij dhe me vulën e zotërve të tij, se qëllimi nuk mund të ndryshohej për Danielin. Atëherë mbreti u kthye në shtëpinë e vet dhe e kaloi natën duke agjëruar. Nuk u soll para tij asnjë vegël muzikore atë natë, dhe gjumi i tij dukej sikur ishte larguar nga ai.

Mbreti u ngrit herët në mëngjes dhe shkoi me nxitim në gropën e luanëve. Pastaj, kur arriti në det dhe i thirri me zë të verbër Danielit, mbreti i foli dhe i tha Danielit: “O Daniel, shërbëtor i Perëndisë të gjallë, Perëndia yt, të cilit ti i shërben vazhdimisht, është në gjendje të të çlirojë nga luanët?”.

Atëherë Danieli i tha mbretit: “O mbret, jetofsh përjetë!”. Perëndia im dërgoi engjëllin e tij dhe mbylli gojën e luanëve, që të mos më bëjnë keq, sepse para meje u gjeta i pafaj; edhe para teje, o mbret, nuk kam bërë asnjë të keqe “.

Atëherë mbreti u gëzua shumë dhe urdhëroi që Danieli të nxirrej nga gropa. Kështu Danieli u ngrit nga gropa dhe nuk e gjeti  asnjë e keqe, sepse ai besonte në Zotin e tij. “Kujtoni vetëm diçka: Nëse po luftoni për  jetën tuaj, Zoti mund ta ndryshojë çdo gjë për mirë. Kërkojeni Atë dhe ju do ta gjeni Atë. Ai ka një plan për jetën tuaj në çdo moment”.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *