28/11/2018

Një rast tjetër i ngjashëm kur territoret përcaktohen me emrin e një njeriu mund të jetë vetëm në rastin e Amerikës. Por ndodh edhe me heroin tone kombëtar Gjergj Kastriot Skënderbeu, në këtë hartë të vitit 1455, kushtuar Papës Nikolla të Pesë në të cilën territori i Ballkanit ndeshet me

Nga Michel Hirsh Një gjë mund të thuhet me siguri:Qendra e politikës po reziston. Të paktën tani për tani, Brukseli është duke qëndruar i fortë. Tek e fundit, kjo s’mund të thuhet gjithmonë për Evropën, ku kaq rrallë në histori ka pasur një qendër të fortë. Por këtë herë, fajkojtë

Nga Marco Zappa Për disa arsye, regjimi i Koresë së Veriut i udhëhequr nga Kim Jong-un ndihet i rrezikuar. I rrethuar jo vetëm nga jashtë – me Shtetet e Bashkuara, që duken pak të gatshme të lehtësojnë sanksionet ndaj Phenianit, pavarësisht samiteve dhe gjesteve të vullnetit të mirë – por

“Jepi një njeriu një peshk dhe e ushqen për një ditë. Mësoji atij të peshkojë dhe e ushqen për gjithë jetën”. “Një njeri i mençur bën zgjedhjet e tij, një injorant ndjek opinionin publik”. “Më thuaj dhe do ta harroj. Më trego dhe mbase e mbaj mend. Më përfshij dhe

DASHI Kush ka të bëjë me çështje pune që lidhen me të shkuarën, por që nuk do të përsëriten, tani nuk është i kënaqur. E vërteta është se do të donit të jetonit eksperienca të reja, në vend se të kishit këtë ndjesi që “e kam parë një herë”, e

Nuk mund të nisësh një kapitull të ri në jetën tënde, nëse vazhdon të rilexosh kapitullin e fundit. Të ndahesh me një person që do, mund të jetë e vështirë, por për të mbërritur drejt kohërave të bukura, ne duhet edhe të kalojmë përmes kohërave të këqija. Të humbësh dikë