27/11/2018

Lufta nuk është ‘një shmangie’, Ajo nuk ndodh thjesht kur ndërpritet paqja. Përkundrazi, ajo është e brendësuar në strukturën e historisë dhe shoqërisë. Kjo është arsyeja pse ne duhet të përballemi me luftën, ta kuptojmë natyrën e saj ndryshuese. Kështu shprehet Margaret MacMillan, profesoreshë e historisë ndërkombëtare në Universitetin e

Disa shprehje nga disa njerëz të famshëm që do t’jua ndryshojnë jetën  1.”Errësira nuk mund ta dëbojë errësirën; vetëm drita mund ta bëjë këtë. Urrejtja nuk mund ta dëbojë urrejtjen; vetëm dashuria mund ta bëjë këtë”. – Martin Luther King, Jr.  2.”E gjithë jeta është një eksperiment. Sa më shumë

DASHI: Dashuritë që kanë lindur në periudhën e fundit lënë për të dëshiruar, megjithatë ato që kanë patur një krizë në nëntor, do të kenë mundësinë të rekuperojnë mes Dhjetorit dhe Janarit. Urani do të jetë sërish në shenjën tuaj dhe kjo do të thotë se do keni dëshirë të

Një ditë, një vajzë e vogël i shkroi një letër të atit të saj. Në letër ajo kishte shkruar: “Babi im është më i miri dhe më i bukuri në botë. Ai është më i zgjuari, më i mençuri, më i sjellshmi. Ai është superheroi im. Babi do që unë

Shpeshherë ndodhemi përballë një personi që e kemi të pamundur ta bindim apo t’i ndryshojmë mendim dhe në fund dorëzohemi se nuk ka zgjidhje tjetër. E gjitha kjo ka një shpjegim, ndodh sepse disa shenja horoskopi janë më kokëfortë se disa të tjera prandaj situata me ta bëhet e vështirë.

Disa thënie të mençura për njeriun dhe Zotin “Dhe tani mbeten këto të treja: besimi, shpresa dhe dashuria. Por më e madhja nga këto, është dashuria” Bibla e Shenjtë, Versioni i Mbretit Xhejms “Sa më e errët nata, aq më të shndërritshëm yjet, sa më i thellë pikëllimi, aq më