23/11/2018

Revolucioni i Tetorit, njihet zyrtarisht në literaturën sovjetike si Revolucioni Socialist i Tetorit të Madh dhe zakonisht quhet Tetori i Kuq, Kryengritja e Tetorit ose Revolucioni Bolshevik. Ai u drejtua nga bolshevikët dhe Vladimir Lenini. Revolucioni, nisi nga një kryengritje e armatosur në Petrograd më 25 tetor 1917, dhe kulmoi

Nga Adam Gaffney Si u shfaq jeta në Tokë? Në mendje, vijnë dy përgjigje të zakonshme. E para është se në një moment, një Zoti vendosi të pezullojë ligjet e fizikës, duke i dhënë jetë një krijese të egër. E dyta, është se ka ndodhur një përplasje e duhur e

Nga Barbara Stepko Ndoshta është pushteti, jeta e saj dashurore, apo pamja e saj mahnitëse. Por një gjë është shumë e qartë:Kleopatra është një figurë historike, me të cilën ne thjesht s’kemi të ngopur. Hollivudi ka prodhuar jo më pak se 4 filma mbi të, dhe biografia e Stejsi Skif

1. Ai ju dëgjon Në përgjithësi, gratë janë dëgjuese shumë më të mira se burrat. Për të qenë të sinqertë, disa njerëz kanë aftësi dëgjimi absolutisht të tmerrshme. E çuditshme është se burrat gjithmonë do të përqëndrohen me kujdes në gjërat që kanë më shumë interes. Pra, kur një njeri

Një prej shkencëtarëve më të mëdhenj të epokës së artë të Islamit, dhe një prej më të mëdhenjve të të gjithë kohërave, edhe pse pak i njohur në Perëndim, ishte Abu Al-Rayhan Muhammad Ibn Ahmad al-Biruni (973-1048). Ishte astronom, matematicien, fizikan, historian, gjeograf, udhëtar, gjeolog, kartograf, antropolog, astrolog, filozof, farmacist.

“Më jepni një pikë mbështetjeje dhe unë do të ngre botën”, i tha dijetari Arkimed mbretit Geroni II i Sirakuzës. Mbreti e vuri menjëherë në provë dhe i dituri pranoi: pa në kantierin e portit anijen Syracosia, e mbushur me cfarëdolloj malli për t’ia dërguar mbretit të Egjiptit dhe shpiku