22/11/2018

Vrasja e John Fitzgerald Kennedy, Presidenti i 35-të i Shteteve të Bashkuara Amerikës, ndodhi ditën e premte, 22 nëntor 1963, në Dallas të Texas, në 12 e 30 minuta sipas orës lokale (18:30 UTC). John Fitzgerald Kennedy u godit për vdekje nga plumba pushkë, të qëlluara nga punëtori, aktivisti dhe

Të gjitha flamujt amerikanë që ndodhen aktualisht në Hënë, janë zbardhur tërësisht si pasojë e rrezatimit nga dielli, dhe nga mungesa e atmosferës. Në vitin 1954, një avion në të cilin po udhëtonte shkrimtari amerikan Ernest Heminguej rrëzohet në Afrikë. Ai dhe miqtë e tij u shpëtuan, dhe u hipën

Nga Koert Debeuf Në vitin 2006, isha pjesë e takimet zyrtare në Varshavë midis kryeministrit belg dhe 2 vëllezërve Kazinski. Takimi i parë ishte me Leh Kazinskin, presidentin e atëhershëm të Polonisë, i cili vdiq në një aksident ajror në vitin 2010. I dyti ishte me Jarosłlav Kazinskin, kryeministër i

Është e rëndësishme të kuptojmë se paqja e vërtetë gjendet brenda nesh. Ne të gjithë kemi parë njerëz në mjediset më të qeta që sillen në mënyrë të acaruar, që janë të shqetësuar dhe që janë duke vuajtur. Po ashtu kemi parë dhe njerëz që janë në paqe të plotë,

“Për një baba që moshohet, asgjë nuk është më me vlerë se sa prezenca e vajzës së tij pranë”. “Nuk ka rëndësi se sa vjeç je, boshllëku në zemrën tënde i krijuar nga mungesa e babait sërish të dhemb”. “Sa më shumë të rritesh, aq më shumë do të kuptosh

Nga Ian Lesser Bruksel – Njëmbëdhjetë nëntori shënoi 100 vjetorin e fundit të Luftës së Parë Botërore – “Luftës së Madhe”, luftës që supozohej t’i jepte fund të gjitha luftërave, siç shpresonin shumë njerëz në atë kohë. Vitet e fundit, ne kemi parë lindjen e rreziqeve të reja, ose më