15/11/2018

Një  grua gjeti një luan shumë të sëmurë dhe u kujdes që ta ndihmonte atë. Iu desh shumë  kohë për t’u kujdesur për këtë kafshë e për ta rritur atë të shëndetshëm. Ajo bëri marrëveshje me një kopsht zoologjik për t’u kujdesur për kafshën, edhe pasi ai ishte mjaft mirë. Luani u

Në 1683, një ushtri e madhe osmane hidhet në sulm ndaj kryeqytetit të Perandorisë së Shenjtë Romake. Bota e krishterë shpëtohet vetëm falë një frati venecian dhe një mbreti të guximshëm polak Një Vjenë në të cilën mbizotërojnë minaret e larta dhe ku flitet gjuha turke mund të duket kaq

DASHI: Kjo javë mbyllet me Hënën në shenjë dhe kjo është shumë interesante. Marrëdhëniet me të tjerët do të favorizohen gjatë fundjavës dhe gjithashtu do të ketë njohje të reja. Dikush që pati probleme gjatë verës tani është koha për t’u kthyer të qetësohet. Njerëzit ju vërejnë më shumë në

Thënia e vjetër “të gjitha rrugët të çojnë në Romë”, nxjerr në mënyrë të qartë në pah, një nga aftësitë e mëdha të Romakëve, që kanë krijuar një sistem të gjerë dhe kompleks rrugor, që u mundësoi të lehtësojnë dhe në përputhje me rrethanat, të inkurajojnë udhëtimet dhe bizneset. Rrugët

Nga Jan Harvi Në vitin 1975, Xhejms Klavëll, botoi të parin e një serie romanesh, që ai i quajti Saga e tij Aziatike. Romani i parë, me titull “Shogun”, i vendos ngjarjet në Japoninë feudale, dhe rrëfen historinë e Xhon Blektorn, tregtarit të parë anglez që shkoi në Japoni. Romani

Çfarë është testi i kubave të sheqerit? Kur shikon fëmijët dhe mendon për çdo teori që flet mbi mënyrën se si të dallosh një fëmijë që do të jetë i suksesshëm në të ardhmen, kupton se thuajse të gjitha teoritë janë të gabuara, sepse nuk janë certifikuar. Psh, nëse nisemi