11/11/2018

Në disa raste kam rrëfyer se ç’më ndodhi në Francë më 1960-n, kur pasi fotografova si i marrë një mori katedralesh, hoqa dorë përfundimisht nga bërja e fotografive. Sepse kur u ktheva në shtëpi nuk rikujtoja dot çfarë kisha parë, ndërsa nga udhëtimi më mbetën si kujtim vetëm disa foto

Disa nga thëniet më të bukura nga Nick Jonas… “Jeta ndodh. Përshtatu. Shfrytëzoji mundësitë dhe bëj më të mirën me gjithçka që të ofrohet…”. “Jetoje jetën duke ditur se potenciali yt është shumë herë më i madh nga sa ti e mendon”. “Mos e lejo që bota përreth teje të

Akrepi: Jupiteri ka lënë shenjën tuaj të zodiakut dhe tani jeni në një gjendje të re astrologjike. Të lindurit në këtë shenjë do të duhet të kthehen në lojë në kontekste të reja dhe të përfundojnë planifikimin e iniciativave dhe ideve të ndërmarra vitin e kaluar. Është një periudhë shumë

Amira Hass N. qeshi herën e parë që më përshkroi dy të miturit, të cilët i kishte regjistruar nga larg duke shkundur degët e ullirit me një shkop, për të mbledhur ullinj. Kishin vënë kufje dhe mbanin rroba të bardha dhe një talit (veshje rituale hebraike). N. qeshi prapë kur

Nga Pierre Haski Njëqind vjet më parë, në fund të Luftës së Parë Botërore, planeti ishte në një gjendje të mjerueshme, jo vetëm për shkak të luftës, por edhe për shkak se rendi i së shkuarës, ai i perandorive, ishte shembur pa u zëvendësuar nga një tjetër, më i qëndrueshëm.

Rritje ekonomike e avashtë; rënie e të ardhurave; borxh publik në spirale rritëse, ndërsa kostoja e kujdesit për një elektorat të moshuar rritet; zemërim publik ndaj imigrimit të pakontrolluar: ky duket të jetë fati i pashmangshëm i demokracive perëndimore, shkruan The Economist. Megjithatë, një shtet i ka shpëtuar: Australia. Rritja