03/11/2018

Nga Kuashik Basu Nju Jork – Xhair Bolsonaro, kandidati kryesor për presidencën braziliane, është një hiper-nacionalist i të djathtës ekstreme. Fakti që ai do të jetë në krye të një vendit të madh, midis shumë udhëheqësve globalë aktualë – duke përfshirë udhëheqësit e disa prej demokracive më të mëdha botërore

Këto janë disa thënie të veçanta nga këngëtarja që po na bën krenarë në mbarë botën, Dua Lipa. “Suksesi, sipas meje, është të bësh gjërat që të bëjnë të ndihesh krenare”. “Jam duke mësuar ta pranoj veten time. Jam ende në procesin e të mësuarit se si ta dua personin

Janë kohëra të çuditshme këto në të cilat po jetojmë, apo jo? Duket sikur kemi ngecur në këtë paradoks të çuditshëm ku shohim ndërtesa të larta, por karaktere të ulëta; shpenzojmë më shumë lekë nga sa kemi, por shpenzojmë më pak kohë me njerëzit që i duam në të vërtetë.

Kur njerëzit duan të largohen prej teje, atëherë lëri të ikin. Fiksoji mirë dhe thuaja vazhdimisht vetes këto fjali: “ Unë nuk kam nevojë për asnjë telefonatë apo asgjë tjetër. Unë nuk kam nevojë të shpresoj nga askush”. Kur njerëzit duan të largohen prej teje, atëherë lërini ata të ikin.

Nga Andrew Buncombe Donald Trump, ka shprehur besimin e tij rreth zgjedhjeve të afërta të mesit të mandatit, ku emri i tij nuk është në fletëvotim, por që shumë e shohin si një referendum mbi presidencën e tij deri më tani. “Unë kam të njëjtën ndjesi që kam pasur në

Nga Ellen C. Caldwell Çfarë mund të na tregojnë gërmimet arkeologjike, dhe mitet e origjinës rreth kombeve-shtete? Në kapitullin “Arkeologjia dhe Nacionalizmi”, Ulrike Somer, ajo argumenton se mitet mbi të kaluarën tonë kombëtare, janë shpesh më të rëndësishme politikisht për të tashmen dhe të ardhmen. Në një kohë kur kuptimet