Home»Lifestyle»Shendeti»Këto simptoma ju paralajmërojnë se keni probleme me zemrën

Këto simptoma ju paralajmërojnë se keni probleme me zemrën

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve rreth 610,000 njerëz vdesin nga problemet e zemrës çdo vit.

Burrat dhe gratë janë të prekur nga sëmundjet e zemrës për shkak të arsyeve të ndryshme që lidhen me mënyrën e jeteses. Megjithatë, ka shumë shenja dhe paralajmërime që na informojnë për problemet e zemrës që duhet ti kushtojmë më shumë vëmëndje.

Dhimbja në shpatull: Tek meshkujt mund të jetë vetëm nga njëra anë dhimbja ndërsa për fëmrat dhe nga të dyja. Kjo ndodh sepse dhimbja nga zemra juaj shkon në kurriz ku nervat e trupit tuaj janë të lidhura.

Truri juaj bëhet i hutuar dhe mendon se dhimbja vjen nga krahu dhe shpatulla. Kollitja mund të rrjedhë nga çështje të ndryshme dhe mund të jetë gjithashtu një shenjë e sëmundjes kardiovaskulare.

Kollitja e vazhdueshme në të cilën mund të shihni dhe gjalk shumë e njohur që ka problem me zemrën. Kur zemra juaj nuk po pompon mirë, lëngu nga enët e gjakut rrjedh në indet përreth dhe këmbët tuaja janë vendet më të zakonshme ku mund të ndjeni fryrje për shkak të gravitetit.

Kjo është një simptomë shumë e zakonshme në mesin e pacientëve me sëmundje zemre dhe ju duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë. Disa studime kanë treguar se njerëzit që vuajnë nga ankthi ekstrem në jetën e tyre janë të prirur ndaj sëmundjeve të zemrës. Ankthi mund të shkaktohet nga një mënyrë jetese me shumë problem dhe çrregullime të ndryshme, përfshirë këtu panikun dhe ankthin.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *