22/10/2018

Ajo kujdeset për veten. Një grua që krenohet me veten e saj mbledh vëmendjen dhe respektin e menjëhershëm. Ajo është përgjegjëse dhe e përgjegjshme për atë që bën dhe nuk bën dhe refuzon të fajsoj të tjerët për gjërat që ndodhin . Kjo lloj gruaje është e besueshme, e vështirë

Kujtoj me mall një çast gëzimi Përpara sysh m’u shfaqe ti Si vezullim i një vegimi Si engjëll plot me bukuri. N’andralla jete zhurmëkote Me dhimbje brengash e mërzi Me grishte larg fytyra jote Dhe zëri yt plot ëmbëlsi. Nga shqotë e kohërave që shkuan Kështjell’ e ëndrrave m’u shemb

Nga Julien Barnes-Dacey Zhdukja dhe vdekja e mundshme e gazetarit saudit Xhamal Kashogi, na jep një tjetër mesazh të frikshëm mbi gjendjen aktuale të Lindjes së Mesme. Vdekja e tij e pretenduar është tragjike, por thekson ndërkohë edhe shkallën e mosndëshkimit absolut të krimeve, që po përjeton i gjithë rajoni,

Virgjëresha 5 yje: Në dashuri ju duhet të vini më shumë rregull në jetën tuaj. Ajo që vlen të vazhdoni është mbi të gjitha marrëdhëniet që ju stimulojnë thellë, sidomos nga pikëpamja mendore. Ju shpesh keni një pritshmëri bujare ndaj të tjerëve. Por tani duhet të përpiqeni të përqendroheni te

Gjatë Luftës Greke për pavarësi në vitet 1826-1827, një garnizon turk u rrethua në Akropol nga luftëtarët grekë. Kur turqit mbetën pa fishekë, ata filluan të presin copa nga kolonat e mermerit për të përdorur plumbin brenda tyre si plumb. Grekët u dërguan municione, duke u thënë: “Ja ku i keni

Ndërhyrjet për të parandaluar fillimin e diabetit tek njeriu, duhet të fillojnë shumë kohë para moshës 45 vjeçare, mosha që përgjithësisht konsiderohet si një “prag kritik” për diagnozën. Shenjat e para të sëmundjes metabolike, që ka prekur mbi 425 milionë të rritur në mbarë botën, gjenden në gjak edhe 20