21/10/2018

Kaq shumë kisha për të të thënë Po mbeta larg e larg mërguar Në këto ditë, e dashur Nënë, Më mirë ti më ke kuptuar. Për ty dhuratën kam menduar Edhe punuar gjat’ e gjatë, Porse më mbet këtu, në duar. Ti mbylle sytë këtë natë. Por ndjej se, duke

Historiografia në Bashkimin Sovjetik. Një intervistë me Anton Vladimiroviç Antonov – Ovseenko Anton Vladimiroviç, si u bëtë historian? Kur isha 15 vjeç, tim eti ju desh të shkojë si Konsull i Përgjithshëm në Spanjë, në Katalonjë. Sapo kisha mbaruar klasën e 8-të: një ditë folëm për studimet që duhet të

DASHI Sipas Horoskopit të së hënës, 22 tetor 2018, përpiquni të mos i shfaqni gjykimet tuaja shumë sinqerisht dhe drejtpërsëdrejti, sepse rreziku i rënies në keqkuptime të ndërlikuara mund të çojë në tensione që nuk janë aspak produktive. Kushtojini vëmendje shëndetit, mos e nënvlerësoni ndonjë sëmundje të vogël. DEMI Ju

Pjesa më e madhe gjërave që përjetojmë, nuk lënë gjurmë në kujtesë:mësimi i një informacioni të ri kërkon përpjekje dhe shumë përsëritje. Megjithatë, harresa e përvojave veçanërisht traumatike është jashtëzakonisht e vështirë, në mos e pamundur. Kujtimet që lidhen me aksidentet, dhunën, frikën e madhe, hidhërimin ose ndarjen, mund të

Eksperti për martesat, John Gottman, e ka pasur si një aftësi që nëse ulej pranë një çifti të fejuar për vetëm 15 minuta, mund ta parashikonte me 94% sukses nëse ai çift do të ishte i lumtur në të ardhmen, apo do të ndahej pas ca kohësh. Por cili ishte

Shigjetari:  Nga 8 nëntori Jupiteri do të hyjë në shenjën tuaj të Horoskopit. Do të jetë e pamundur të frenoni entuziazmin dhe vitalitetin tuaj. Jeni ndër shenjat e preferuara të kësaj periudhe dhe më tej. Përfitoni nga pjesa e dytë e muajit tetor për të reflektuar më shumë, mbi atë