20/10/2018

1. Unë do të jem me ty Isaiah 43:2 “Kur të kalosh mespërmes ujërave unë do të jem me ty; dhe kur të kalosh nëpër lumenj, ujërat e tyre nuk do të të mbulojnë ty”. 2. Unë do të të mbroj Psalmet 121:7 “Zoti do të të mbajë larg rrezikut.

Qeveria meksikane prodhon afërsisht 30 mijë armë në vit. Kur ato dalin nga qarkullimi, qeveria përdor metalin e tyre për të prodhuar armë të reja me qëllim që të përdoren nga ushtria meksikane. Në vitin 2012, Pedro Reyes, një artist nga qyteti i Meksikos, arriti të bindte qeverinë që t’i

Nga Hannah Devlin “Funksioni i vetëm i njohur i gjumit, është të kurojë përgjumjen”- thoshte dikur shkencëtari i gjumit në Universitetin e Harvardit, J.Allen Hobson. Kjo nuk është aspak e vërtetë, por misteri se pse kalojmë rreth një të tretën e jetës tonë në gjumë, dhe çfarë ndodh në kokën

Termi “Brezi i Humbur”, i referohet gjeneratës së njerëzve që arritën moshën e pjekur gjatë ose menjëherë pas Luftës së Parë Botërore. Në përgjithësi, demografët i referohen viteve 1883-1900. Duke qenë dëshmitarë të asaj që ata e cilësonin si vdekjen e pakuptimtë e në një masë kaq të madhe të

Në vitin 1859, kolonisti anglez Tomas Ostin lëshoi 24 lepujt e parë në fermën e tij në Australi, duke thënë “Sjellja e disa lepujve këtu mund të bëjë pak dëme, dhe mund të më ofrojë një atmosferë më pranë shtëpisë”. Në fakt deri në vitin 1920, popullata e lepujve në Australi

I duam, i lavdërojmë dhe shpesh themi për ta “u mungon vetëm e folura!”. Por a jemi vërtet të sigurt, që qentë janë kaq inteligjentë sa besojmë ne? A mos ndoshta kemi prirjen t’i mbivlerësojmë ata? Ndoshta për shkak se i duam shumë? Për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje një ekip