04/10/2018

Disa thënie për shoqërinë… “Është më mirë të ecësh me një shok në errësirë, se sa i vetëm në dritë”. – Hellen Keller “Nuk ka asgjë që të ketë më tepër vlerë, se sa shoqëria e vërtetë”. – Thomas Aquinas “Miqtë e tregojnë dashurinë e tyre në kohë telashi, jo

Nga Kyle Jensen & Jack Selzer Që nga inaugurimi i tij në detyrë, Presidenti Donald Trump i ka shpallur luftë shtypit amerikan duke hedhur poshtë raportet e pafavorshme si “lajme të rreme”, dhe duke i quajtur mediat si “armiku i popullit amerikan”. Në një kundër-lëvizje, gazeta “The Ëashington Post”, ka

Çfarë do të bëje ti, nëse do të ishe mësues apo mësuese në një shkollë dhe nxënësit e tu do të silleshin keq? Mësuesit në shumicën e shkollave japin dënime, apo pezullime, në varësi të situatës. Shumë nxënës nuk do të disiplinoheshin, nëse një mësues do t’u thoshte të uleshin

Tragjedia dhe vdekja e shpejtë e aktorit të ri, James Dean në moshën 24 vjeçare e shndrroi në aktorin e parë në historinë e kinemasë që nominohet për një çmim pas vdekjes. Në fillim do të nominohej për “Në lindje të Edenit” dhe më pas, pas vdekjes për filmin “Gjigandi”

Dashi, 5 yje:  Ju keni mundësinë për t’u shpenguar, veçanërisht nëse për një kohë të gjatë keni qenë të lënë mënjanë. Tani do të keni mundësinë të jetoni dashurinë në një mënyrë më aktive dhe përfshirëse. Mos kini frikë të përfshiheni, kjo është një periudhë interesante, gjatë së cilës ju

Gjithësecili mund të mësojë diçka nga ky sipërmarrës greko amerikan Sot nuk është se mungojnë materialet frymëzuese për t’jua ngritur humorin gjatë gjithë ditës. Shkruani Inspirational Quotes në Google dhe do të merrni 900 milion rezultate. Por ndryshimi është se çfarë bëni me frymëzimin që gjeni – dhe jo për