12/09/2018

Shenjat më me fat (5 Yje) VIRGJERESHA Jupiteri së shpejti do të jetë në një pozicion disonant dhe kështu që nëse keni qenë duke debatuar me një të dashur, këto ditë ose ka kontrata dhe biznesi për t’u shqyrtuar, përpiquni t’i zgjidhni deri në nëntor sepse më pas, të veproni

Nga Adam Tuz Shtatori dhe tetori i vitit 2008, përfaqësonin krizën më të rëndë financiare në historinë botërore, duke përfshirë edhe Depresionin e Madh. Ben Bernanke, kryetari i atëhershëm i Rezervës Federale të SHBA, bëri këtë deklaratë të jashtëzakonshme në nëntorin e vitit 2009, vetëm një vit pas shpërthimit të

Çdo ditë, një burrë plak bënte rrugën bashkë me djalin e tij më të ri. Kishin vetëm një gomar dhe herë pas here i hipnin kafshës, me qëllim që të lehtësonin disi lodhjen e rrugës. Ndërkohë që i ati ecte mbi gomar dhe djali i tij vazhdonte në këmbë, kalimtarët

“Detyra jote nuk është të kërkosh për dashurinë, por thjeshtë të kërkosh dhe të gjesh të gjithë pengesat brenda vetes tënde, që ti ke ndërtuar kundër saj” – Rumi “Kam zbuluar paradoksin që, nëse ti dashuron deri sa të të dhembë, nuk mund të ketë më dhimbje, por vetëm më

Nga Anders Aslund Luftërat janë të shtrenjta, dhe populli rus po e mëson këtë tani. Kremlini po zhvillon aventura ushtarake në Ukrainën Lindore dhe Siri, dhe megjithëse këto konflikte janë të kufizuara në fushëveprimin e tyre, ka shumë pikëpyetje nëse vendi mund t’i përballojë realisht ato. Si ekonomia e 11-të

Të luftosh me depresionin është një luftë e vërtetë dhe e ashpër, me të cilën jo shumë veta ia dalin të triumfojnë. Gjithsesi, ti do të mund t’ia dalësh, nëse i merr parasysh këshillat që ne do të të japim më poshtë… Nuk është zgjidhja e duhur urrejtja e vetes.