07/09/2018

Prodhimi i parë i djathit në Mesdhe daton para më shumë se 7000 vitesh, kjo e vërtetueshme nga provat e gjetura në vazot qeramike në një vend arkeologjik në bregun dalmat të Kroacisë. Një studim që publikon revista “Plos One” për universitetin shtetëror të Pensilvanisë prezanton të dhëna të prodhimit

Si do të jetë fundjava juaj? BINJAKET Do të jetë një ditë interesante, sepse ju duhet të zgjidhni disa çështje të pazgjidhura në punë dhe në familje. Kujdes në mbrëmje, kur do të ketë një rënie të lehtë fizike. Pikërisht në punë ka mundësi për të marrë më shumë, por

Në pritje të frutit më të mirë të kësaj stine, është mirë të dimë edhe disa prej vlerave ushqyese të hurmave në shëndetin tonë. Ato rriten në pemën e quajtur Kaki dhe e kanë origjinën nga kontinenti aziatik. Shpesh janë quajtur edhe “Pema e paqes” për shkak të mbijetesës së

Historia e mollës së Njutonit është një nga historitë më të njohura dhe më të përhapura në historinë e shkencës. Sipas besimit popullor Njutoni gjendej poshtë hijes së një peme me mollë duke menduar  kur një mollë i bie mbi krye dhe i dha idenë e parë të ligjit të

Një balerinë minorene ngriti një padi kundër “New York City Ballet” dhe yllit të tij. Ajo akuzon instuticionin prestigjioz që funksiononte si një vëllazëri duke lejuar që artistët të abuzonin, të sulmonin dhe të shpërfytyronin femrat pa u ndëshkuar nga ky instuticion. Alexandra Waterbury balerinë, modele dhe studente universitare, 19

Nga Mark Oliver Çdo perandori bie herët a vonë. Nuk ka asnjë mënyrë për ta ndaluar këtë. E vetmja gjë që mund të bëjmë, është të kontrollojmë është se si ndodh. Shembja e Perandorisë Romake të Perëndimit më 5 shtator 476, e zhyti Europën në një epokë të errët, nga e