Home»Motivuese»Puno fort për t’i realizuar ëndrrat e tua!

Puno fort për t’i realizuar ëndrrat e tua!

Çdokush nga ne ka ëndrra në sirtar, të cilat dëshiron t’i realizojë sa më shpejt, sepse jeta është e shkurtër dhe ëndrrat duhet të pasojnë njëra tjetrën e të realizohen sa më shpejt. Mirëpo dëshira nuk mjafton. Dëshira mund të jetë thjeshta pika e fillimit, por kurrsesi jo rruga që duhet ndjekur në arritjen e ëndrrave dhe realizimin e tyre. Duhet punë, punë e fortë, pa pushim e pa ndalesë, edhe kur gjithçka duket si e pamundur apo e paarritshme për t’u realizuar.

Më lejo të të tregoj shkurtimisht historinë e një nga kompanive që sot është lider në fushën e teknologjisë. Bëhet fjala për Apple, kompania e cila u themelua nga Steve Jobs. Kompania në fillimet e saj pati dështime të njëpasnjëshme, aq sa kundërshtarët e Jobs përpiqeshin ta bindnin ta shiste kompaninë e të shpallte dështimin e saj. Ai nuk e bëri. Sot, pas shumë vitesh pune të një numri të pafund punonjësish, Apple është shndërruar në një lider të teknologjisë. Por pse? Cili ishte çelësi i suksesit të saj? Sigurisht që puna e pafund, këmbëngulja e Jobs dhe dëshira për të sjellë risi në treg.

Ky është vetëm një nga shembujt e suksesit. Jobs nuk kishte ndonjë mbështetje, madje ishte i varfër dhe vetëm dëshira për t’u bërë dikush dhe puna e pafund ditë e natë e bëri një nga personat më të famshëm e më të njohur. Ashtu siç ai përbën një shembull suksesi për gjithë njerëzimin, ashtu mund të bësh edhe ti. Nuk ka gjëra të pamundura, ka thjesht dëshira pak më të mëdha për përtaci e dembelizëm, të cilat mbysin dëshirat e vërteta për sukses. Qëndro mbi to, kupto se nuk po fiton asgjë. Përtacia e dembelizmi nuk janë gjë tjetër, veçse humbje kohe. Nuk të sjellin asgjë.

Ti je në rrugën e duhur. Të paktën, e di se çfarë dëshiron të arrish në jetë, ndërkohë që dikush tjetër është ende duke u përpjekur ta kuptojë këtë gjë. Mos e shpëdoro hapin e parë që ke hedhur, e aq më tepër, mos e shpërdoro kohën tënde. Koha është flori. Puno, puno fort, edhe kur të gjithë pushojnë, sepse vetëm kështu mund të arrish gjëra të mëdha. Ti mund t’ia dalësh!

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *