26/08/2018

Më poshtë do të mund të lexoni disa thënie të veçanta për miqtë dhe miqësinë: “Nuk ka asgjë në këtë Tokë që duhet vlerësuar, më tepër se sa shoqëria”. – Thomas Aquinas “Disa miq mbërrijnë dhe lënë një impakt të bukur në jetën tënde, aq sa ti me vështirësi e

Ne të gjithë kemi kaluar nëpër situata, në të cilat kemi kuptuar se cilët miq ia vlejnë t’i mbajmë në jetën tonë e cilët jo. Ekziston një poemë e bukur që tregon se si miqtë në jetën tonë janë si pjesët e një peme. Një pemë ka gjethet, kërcirin, trungun

Që të ekzistojë dashuria e vërtetë, duhet që kjo ndjesi të jetë reciproke, pra të jepet dhe të merret me pothuajse të njëjtin intensitet. Shpesh, të përfshirë nga rutina e përditshme, ne e harrojmë këtë rregull të pashkruar dhe i kushtojmë rëndësi gjërave të panevojshme dhe personave që ndoshta nuk

Vetëm një javë pas nënshkrimit të Paktit Molotov-Ribentrop (zyrtarisht Traktati i Mossulmimit midis Gjermanisë dhe Bashkimit të Republikave Socialiste Sovjetike) më 23 gusht 1939, nisi Lufta e Dytë Botërore me pushtimin e Polonisë nga Gjermania naziste. Dy javë më vonë, sipas kushteve të paktit, trupat sovjetike pushtuan edhe Poloninë. Të

Trashëgimia Kjo kartë ka ndikimin planetar të Jupiterit. Kjo letër na kërkon të shohim të kaluarën tonë për të kuptuar dhuratën tonë më të mirë, ajo është gjithashtu e lidhur me një trashëgimi që na kanë lënë, jo vetëm ekonomike, por edhe tradita, dijet e kështu me radhë. Një kartë

Arkeologët kanë zbuluar mbetjet e një qyteti të humbur në Kinë që lulëzoi më shumë se 4.000 vjet më parë. Në një vargmal mbi lumin Tuëei të Kinës, studiuesit gjetën një piramidë masive të shkallëzuar që dikur shërbeu si një qendër pallati, së bashku me mure mbrojtëse prej guri, copëza