20/08/2018

… Pra, bir, mos qaj: ky është ligji e qënies Të vijë rrotull dhe të kthehet rishtaz Përbrenda gjirit t’amës s’amëshuar Të mosqënies. Ku janë ata që patën qënë? Shkuan Atje ku qenë – lanë prapa tyre Një tingull n’erë, shuar dalngadalë, Si çdo qënie. Nga shtati i tyre ngjizet

Nga Toni Barbër Një ushtri tankesh pushton rrugët e Pragës, xhevahirit të kryeqyteteve evropiane. Një lëvizje politike refomiste paqësore, u shtyp. Udhëheqësit e një kombi u rrëzuan nën presionin e Moskës, dhe u detyruan të mohonin idealet e tyre njerëzore. Pesëdhjetë vjet më parë në Çekosllovaki, gushti ishte çdo gjë

Nëse në 7 shtator keni ditëlindjen po ju propozojmë një plan romantik, një përvojë religjoze. Shkoni në kinema për të parë filmin “Murgesha”, një nga filmat horror më të shumëpritur për vitin 2018 së bashku me “Një vend i qetë”, “Hereditary” ose “Suspiria”. Pas suksesit të kritikës dhe publikut vitin

Ja cilat janë 5 shenjat më të sinqerta dhe të vërteta të Zodiakut. A jeni ju të pranishme në këtë listë? Demi Janë njerëz shumë të sinqertë dhe të fuqishëm. Ata përpiqen të ruajnë reputacionin e tyre si njerëz të sinqertë, duke thënë gjithnjë të vërtetën. A nuk mendojnë dy

Shikoni 3 letrat më poshtë dhe zgjidhni atë që ju tërheq më së shumti. Çdo letër mban një mesazh të rëndësishëm për t’ju frymëzuar. 1. Anija Është koha për të kërkuar horizonte të reja, për të udhëtuar ose për të ndryshuar, për të jetuar aventura të reja dhe për të

Në filmin “Gaslight”, bashkëshorti qëllimisht ul gazin e ndriçimit, duke i mohuar të shoqes se ka një rënie të dritës, dhe zhvendos objektet e shtëpisë duke e vënë në dukje. Ky manipulim, që mund të duket ekstrem, kryhet për të shtrembëruar realitetin e personit tjetër. Gruaja e tij përfundon duke