19/08/2018

Ai ekzistonte e jeta e kishte pushtuar sërish, po e shkundte e, ai nuk ishte më spektator, nuk qëndronte më jashte saj; shkëlqimi i fortë i ndjenjës së pakontrollueshme vërshonte përsëri nëpër damarët e tij, si zjarri nëpër oxhakë furnaltash; dhe, nuk kishte pothuaj pikë rëndësie në ishte i lumtur

Ngërçet muskulare janë simptoma shumë të shpeshta dhe të dhimbshme për disa nga ne. Ato vijnë prej tkurrjeve të shtuara të muskujve të anësive (kryesisht atyre të vendosur në krahë dhe në kërcirë). Mendohet se shkaktari kryesor është thjesht shtimi i stimulimit nervor për tkurrje muskulare. Krahas tij, ekzistojnë edhe

Nga Kreig Anger Oleg Kalugin, ish-shefi 83-vjeçar i kundërzbulimit të KGB-së sovjetike, ka një rëndësi të veçantë këto ditë, pasi përvoja e tij e bën atë një mjeshtër të skemave, përmes së cilave ishte i aftë të zinte në kurth edhe Donald Trumpin. Operacioni filloi gjatë një udhëtimi të vitit

Kur vendosim që të angazhohemi në një marrëdhënie dashurie, duhet të jemi të vetëdijshëm se edhe pa dashje mund të vuajmë ose të përfundojmë duke u lënduar veten me sjellje të caktuara që shfaqim. Në të vërtetë, nuk duhet të themi se ka humbës ose fitues në proces, por me

Të gjithë e kemi dëgjuar shprehjen se ajo që nuk të vret të bën më të fortë. Tani një studim i kryesuar nga Gerald Shadel nga Instituti Salk sugjeron se ky fakt mund të jetë i vërtetë, të paktën në nivel qelizor. Sipas rezultatetve të publikuara në “Cell Metabolism” ekspozimet

Shkencëtarët kinezë kanë zbuluar që disa proteina të caktuara të marra nga lëkura e një nënlloji bretkosash që jeton në juglindje të vendit mund të rigjenerojnë dermën njerëzore nga plagë pa lënë shenja (cikatrice). Këtë informacion e jep agjencia Xinhua. Shkencëtarët nga Instituti i Zoologjisë së Kunming që i përket