18/08/2018

Në ditët e sotme ne të gjithë vuajmë për dashuri, sepse kanë ardhur kohëra të tilla që dashuria ka kaluar në plan të dytë. Sot mendohet të punohet e të fitohet sa më shumë. Kur arrin të fitosh shumë, kupton se të ka kaluar koha për të dashur njerëzit që

Ndryshimi i stilit të jetesës, jeta dinamike, puna me orare të zgjatura përpara kompjuterave, lodhja kur kthehesh pas pune në shtëpi, janë faktorë që kanë ndikuar përherë e më tepër në konsumimin e ushqimeve të shpejta. Tani koha e lirë është reduktuar goxha dhe njerëzit nuk e kanë më mundësinë

Çdo ditë vdesin në organizmin tonë përafërsisht më shumë se 50 mijë milionë qeliza. Ky është rezultati i një procesi të njohur si apoptoza, e cila konsiston në shkatërrimin qelizor i provokuar nga vetë organizmi që ka për qëllim të kontrollojë zhvillimin dhe rritjen. Nga një pikëpamje mund ta quajmë

Ç’thot’ ajo e ve e gjorë, -Mbretëreshë pa kurorë- Faqe-çjerrur, lesh-lëshuar, Shpirt e zëmër përvëluar; Gjysm’ e vdekur: “O Shqiptarë, Nënës mos ia bëni varrë!” Mbahu, Nëno, mos kij frikë Se ke djemtë n’Amerikë.   Qan e lutet Nën’ e mjerë, Kërkon vatrën edhe nderë, Do lirinë dhe atdhenë, Si

E thërrisnin “Mbretëresha e Soul-it” dhe padyshim ka qenë një nga artistet më me ndikim në muzikën bashkëkohore. E dinit se Aretha Franklin kishte një vokal prej 4 oktavash? Që ishte një pianiste autodidakte, që mësoi pa ditur të lexonte notat muzikore? Ishte mjaft e kujdesshme me jetën prívate dhe

Në mars të 2016 Japonia ekzekutoi dy të burgosur nga korridori i vdekjes dhe në korrik 2018 Shoko Asaharan si dhe 6 anëtarë të sektit “Aum Shinrikyo”, përgjegjës për sulmet me gaz sarin në metronë e Tokios në vitin 1995. Në Japoni edhe pse shumë njerëz nuk e dinë ekziston