14/08/2018

Nga Simon Tisdall Nëntëmbëdhjetë muaj nën presidencën Trump, demokracia e SHBA-së po përballet me probleme serioze – por kjo nuk është e gjitha, apo kryesisht një faj i Donald Trumpit. Kjo krizë qeverisjeje, është krijuar gradualisht për dekada të tëra. Por vetëm tani, pasi sulmet ikonoklastike të Trump mbi besimet,

Kur unë isha 7 vjeç, më dhanë një këngë për ta kënduar bashkë me korin e shkollës në një koncert. Do të këndoja përpara 500 nxënësve të tjerë të shkollës sime në gjuhën indiane, në gjuhën time amtare dhe kur dola në skenë, u hutova komplet. Nuk po e mblidhja

Të pranishëm në shumë vende të botës si dhe hebrenjtë, romët janë persekutuar nga nazizmi, por jo vetëm. Sot shumëkush u frikësohet, por pak e njohin historinë e tyre dhe kulturën e tyre mijëvjeçare Nga Franco Capone Ata preferojnë të quhen romë, çka në gjuhën e tyre rome, do të

Sot nuk është më një çudi që të shohësh smartphone apo tableta, jo vetëm në duart e të rinjve, por edhe në duart e fëmijëve të vegjël. Kjo përbën një rrezik shumë të madh për dëmtimin e shikimit prej rrezeve të dëmshme nga smartphonet, ndaj është koha që secili nga

Nga Sajjad Hussain Me fundin e Luftës së Ftohtë në fillim të viteve 1990, disa studiues perëndimorë parashikuan një botë më paqësore, me dominimin e plotë të demokracisë liberale. Por gjetjet e Indeksit Global të Paqes, sugjerojnë të kundërtën. Raporti i dymbëdhjetë i Indeksit Global të Paqes (GPI), raporton se

Çdokush nga ne ka ëndrra në sirtar, të cilat dëshiron t’i realizojë sa më shpejt, sepse jeta është e shkurtër dhe ëndrrat duhet të pasojnë njëra tjetrën e të realizohen sa më shpejt. Mirëpo dëshira nuk mjafton. Dëshira mund të jetë thjeshta pika e fillimit, por kurrsesi jo rruga që