13/08/2018

Vështroni si shket sipër valash E tundet anija më nge? — …Me krismë-e me prush prej stërkalash Mi të shkrepëtiu një rrufe!… Ti det, brohori fshehtësire! Kuptim i potershëm, ti det! …Po heshtje: ndaj vales së nxire Gjeniu i anijes po flet: Prej zallit që sot po largohem, Fillova mërgimin e

Nobeli i letërsisë, britaniku V.S. Naipaul vdiq në moshën 85 vjeçare. Përgjatë karrierës së tij shkroi më shumë se 30 vepra që karakterizohen nga një kritikë sociale dhe politike për vendet koloniale dhe që në 2001 i dhanë çmimin e njohur botërisht.Vidiadhar Surajprasad Naipaul pasqyroi kolonitë e vjetra përmes romaneve, kujtimeve dhe

Guri n ° 1: Në qoftë se ju zgjidhni këtë gur do të thotë që ju doni të jenë të lirë, ju ndjeni nevojën për shkëputje nga bota dhe për të gjetur paqen tuaj të brendshme. Guri n ° 2: Ky gur zbulon faktin se ndryshimet shpirtërore po shfaqen në

1. Luani Luani njihet si shenjë e zjarrit dhe shpërthimet e tij janë të papritura. Duhet të jeni diplomatikë që të arrini të kontrolloni një luan. Në momentin e parë që situata do t’iu dalë nga duart,do shikoni një person i shenjës së luanit, do t’iu thyejë zemrën. 2. Shigjetari

Pavarësisht se sa kohë keni që njiheni, është normale që në një marrëdhënie të ketë dyshime dhe pasiguri pas njëfarë kohe. Çdo marrëdhënie ka uljet dhe ngritjet e veta. Në vazhdim do të lexoni shtatë shenjat që do t’ju ndihmojnë të kuptoni se ju jeni bërë për njëri tjetrin dhe

Përkufizimi se çfarë është një mol ndryshoi botën e kimisë. Molet lejojnë të kalohet nga një nivel molekulash në njësi më të manovrueshme përmes peshës. Çdo kimist mund të dijë sa atome dhe molekula përmban një mostër. Si? Një mol i çdo substance është një peshë e barabartë me peshën