08/08/2018

Mund t’ua kemi vënë fajin shumë gjërave: dashakeqësisë që fle tek secili prej nesh, besimit të tepruar, mungesës së vigjilencës etj. Por sikur t’u themi që fajin e kanë edhe shenjat e horoskopit? Pikërisht siç e lexoni, disa shenja janë më të ndjeshme, kurse këtyre të 4-ve nuk ka shanse

Tregimi nuk ka qënë shumë i njohur jashtë komunitetit akademik për dekada të tëra. “A room on the garden side”, i shkruar në 1956 u publikua për herë të parë këtë javë. Tregimi mbi Luftën e Dytë Botërore është publikuar në “The Strand Magazine”, një revistë letrare tremujore që ka

Ekipi i kyesuar nga Christophe Snoeck përdori radiokarbonin së bashku me një teknikë të re të bazuar në analiza të përbërjeve të izotopeve të strontiumit (sr) për të përcaktuar origjinën e njerëzve të varrosur. Ekspertët arrijnë në përfundimin se të paktën një pjesë e këtyre njerëzve vinin nga perëndimi i

Sindromi i zorrës së irrituar nuk ka ndonjë shkaktar etiologjik të mirevidentuar, por mendohet se shkaktohet në personat, të cilët janë duke kaluar nën kushtet e stresit, apo të ankthit. Disa nga shenjat e kësaj sëmundjeje, po i rendisim më poshtë: Dhimbje në formë krampesh e përhapur në gjithë zonën

Nga Pol Hokenos Gjatë muajve qershor dhe korrik, nëpërmjet një vargu masash, udhëheqësit europianë i fortifikuan kufijtë e Evropës përgjatë perimetrit jugor, në një përpjekje tjetër për të kufizuar emigrimin ilegal drejt kontinentit. Ky aksion përfshin tashmë edhe përpjekjet për të mos lejuar ankorimin nëpër porte të anijeve të shpëtimit të

Metali i bardhë-blu i njohur si kadmium është i përpunueshëm dhe mund të pritet lehtë me thikë. Është përcjellës shumë i mirë i elektricitetit dhe shpesh përdoret në bateri. Kadmiumi dhe solucionet e përbërësve të tij janë toksikë dhe duhet patur kujdes gjatë përdorimit të tij. Fakte: numri atomik (numri