08/08/2018

Libri “Ne të tre” nga Fatos Kongoli është shkruar i bazuar në gjithë ngarjet nga realiteti i vetë autorit. Është shkruar në formën e një libri autobiografik me rrëfimet e ngjarjeve të përditshme. Në vijim do të kemi mundësi të lexoni një pjesë nga letra që mikesha e tij i

Kur Ana Frank ishte vetëm 13 vjeçe, ajo u fsheh prapa një biblioteke të vogël në dhomë me prindërit e saj, në mënyrë që t’i shmangej dhunës së vazhdueshme nga nazistët. Ajo mori guximin të shkruante gjithçka në një ditar, i cili kur u gjet dhe u lexua, bëri të

Frymzim’ i em i pafat, që vjen e më djeg mu në gji, për kë po më flet? për kë të shkruej? përse po më ban që kaq të vuej? pse vjen e më djeg mu në gji, frymzim’ i em i pafat? Për të gjorët? për ata që nuk

Ndoshta shumë lexues e dinë se cila ishte Martha Ellis Gellhorn, por për ata që ende nuk e dinë mund të thuhet se nuk është nga ato personazhe filmash lufte, në fakt ishte e vetmja grua, nga sa dihet që zbarkoi në Normandi në D-Day duke luajtur rolin e një

Më 12 shkurt 1809, lindi Çarls Darvin, babai i teorisë së evolucionit me anë të përzgjedhjes natyrore. E gjithë bota e kremton këtë ngjarje me Ditën e Darvinit. Më poshtë do t’ju tregojmë se cila është teoria e evolucionit, dhe cilat janë besimet e zakonshme (dhe të pasakta), në lidhje

Megjithatë, për këtë muaj janë tri shenja që do t’u buzëqeshë fati më shumë se të tjerat. Veçanërisht, për Luanin, Virgjëreshën dhe Gaforren, pritet një muaj i nxehtë. Është fakt, këto shenja do të kenë një gusht të paharruar dhe më poshtë do ta shpjegojmë pse. Në astrologji, çdo planet