05/08/2018

Nga Daniel Rennie Gjermania naziste ishte e droguar. Shoferët e taksive, aktorët, sekretarët, shitësit, biznesmenët kryesorë – të gjithë merrnin pilulën narkotike të quajtur Pervitin. Kjo përputhej me filozofinë naziste të epërsisë ariane, pasi vepronte si nxitësja e fundit, edhe pse artificiale, e performances së tyre të lartë. Njerëzit punonin

Nga Hal Brands “Bloombergview” Kur Henri Kisinger shkoi në Kinë në vitin 1971, ai arriti shumë më shumë se sa i dha thjesht fund një armiqësie gati çerekshekullore midis Uashingtonit dhe Pekinit. Ai realizoi grushtin diplomatik të ndarjes së armiqve më të mëdhenj të Amerikës – Kinës dhe Bashkimit Sovjetik

Një nga sëmundjet më të shpeshta që keqdiagnostikohet, është edhe depresioni. Dikush mund të shkojë i mërzitur tek një mjek, ka qenë i mërzitur për një kohë të gjatë dhe mjeku i thotë: “Ti vuan nga depresioni. Duhet të marrësh këto ilaçe”. Por të tillëpacientë nuk janë të sëmurë “kimikisht”, thjesht

Së pari, dua ta nis këtë letër me keqardhjen më të madhe që jeta të ka vënë përballë një sfide kaq të rëndë. Unë e di, e kuptoj mjaft mirë se sa e rëndë është të humbësh një person kaq tëdashur sa motra apo vëllai. E di edhe se sa

E dashura ime, mora prej teje një letër që më ka lumturuar. Në të thuhet çdo gjë që një njeri mund t’i thotë një tjetri e sidomos thuhen ato që vetëm ti mund të m’i thuash. Secili nga ne është bërë tashmë aq shumë fat i tjetrit saqë fjalët mund

Dashi Dita e sotme ka për të qenë shumë më e mirë nga sa e kishit ëndërruar. Ju të dashuruarit do kaloni një ditë fantastike falë përkudjesit të Venusit dhe Marsit. Do jeni sensualë dhe shprehës. Për ju beqarët ka për të qenë një ditë akoma më e begatë. Mund