03/08/2018

Nga Conn Hallinan “International Policy Digest” Rezultati i samiti takimit të 11-12 korrikut të NATO-s në Bruksel, humbi mes fiksimit të mediave pas deklaratave bombastike të presidentit amerikan Donald Trump, por “Deklarata e Samitit” meriton një lexim të kthjellët. Media njoftoi se dokumenti 28 faqesh “përmirësoi gatishmërinë ushtarake”, dhe ishte

Në maj të 2014 dy vajza me moshë 12 vjeç, Anissa Weier dhe Morgan Geyser goditën me thikë një shoqe klase 19 herë në lokalitetin e Waukesha në Wisconsin. Për fat të mirë vogëlushja arriti të mbijetonte falë ndërhyrjes së një çiklisti që po kalonte në atë zonë. Kur u

Më poshtë do të mund të lexoni disa nga thëniet më të bukura për natyrën, të cilat duhet t’i lexoni e t’i rilexoni. “Natyra gjithmonë vesh ngjyrat e shpirtit”. – Ralph Waldo Emerson “Shiko thellë në natyrë dhe atëherë do të kuptosh gjithçka mëmirë”. – Albert Einstein “Thjesht të jetosh

Është e qartë që disa gjëra nuk duhen toleruar në njëmarrëdhënie dhe këtu nuk flasim vetëm për fyrjet, por edhe për veprimet, të cilat shpesh ne përpiqemi që t’i justifikojmë, por qënë fakt tregojnë se marrëdhënia është e dhunshme. Më poshtë do të gjeni disa prej veprimeve dhe sjelljeve, të

Ka shumë gjëra që ndodhin në kozmos për të cilat ia vlen të mendosh ndonjëherë për të thënë se asgjë nuk ndodh rastësisht. Ndoshta është edhe një lloj preludi i asaj që pritet të vijë. Megjithatë, për këtë muaj janë tri shenja që do t’u buzëqeshë fati më shumë se

Kishte rënë muzgu. Disku i zjarrtë i diellit po zhytej dalëngadalë në horizont. Për besimtarët muslimanë kishte ardhur koha për lutjen e katërt të ditës. E ulur në ballkonin e dhomës së gjumit, shihja tim shoq e tim bir tek largoheshin nga oborri i madh i pallatit tonë në drejtim