Home»Horizonti.al»Ku është qendra e Universit?

Ku është qendra e Universit?

Duke qenë se Universi nuk ka një skaj fizik, nuk ka kuptim ideja e një pozicioni “absolut”. Kështu që, është e pakuptimtë të mendojmë për “qendrën” e Universit; diçka e shtrirë në infinit nuk ka “qendër”. Të imagjinosh “qendrën” si pika ku nisi gjithçka është gjithashtu e pakuptimtë.

Big Bangu ndodhi kudo njëkohësisht dhe që atëherë, Universi ka vazhduar të zgjerohet.

Çdo pikë mund të konsiderohet si “qendër” e këtij ekspansioni. Kështu që qendra e Universit është njëkohësisht, askund dhe gjithkund. / bota.al

1 Comment

  1. PM
    23/07/2018 at 9:31 am — Reply

    Me kushtin qe ” askundi dhe gjithkundi” te jene permbledhur ne nje pike te vetme, pothuaj pa permasa, shume here me e vogel se nje atom, fillimi i big bangut.

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *