Home»Rretherrotull»Këto janë gjërat që femrat i bëjnë më mirë se meshkujt

Këto janë gjërat që femrat i bëjnë më mirë se meshkujt

Shpesh diskutohen aftësitë e femrave dhe meshkujve. Nga një studim I bërë së fundmi ka rezultuar se ka gjëra të cilat femrat i bëjnë më mirë se meshkujt:

–          Janë më të mira në mësime

Studimi i bërë në universitetet Georgia dhe Columbia ka zbuluar që femrat kanë aftësi më të mira ndaj mësimit

–          Janë më të mençura

Sipas studimeve të testeve të inteligjencës në tërë botën, femrat kanë koeficientin më të lartë të inteligjencës sesa meshkujt.

Kujesen më shumë  për higjienën

–      Shkencëtarët thonë se meshkujt kujdesen më pak për higjienën.

–          Janë më të mira në intervistat e punës

Hulumtimet e bëra kanë zbuluar që femrat e kontrollojnë më mirë stresin gjatë intervistave të punës.

–          Gjatë kalimit të kohës bëhen më të bukura

Femrat gjatë kohës bëhen më të bukura, ndërkaq meshkujt mbeten të njëjtë.

–          Diplomohen më shpejt

Meshkujt studiojnë mesatarisht pesë vjet.

–          Hanë ushqim më të shëndetshëm

Ndërkohë që meshkujve u pëlqejnë picat dhe mishi i kuq, femrat konsumojnë fruta dhe perime.

–          Kanë më shumë imunitet

Studimet kanë treguar që estrogjeni u jep përparësi femrave në luftën kundër baktereve dhe infeksioneve.

–          Jetojnë më gjatë

Parimisht, femrat jetojnë 5-10 vjet më shumë se meshkujt.

–          Janë menaxhere më të mira

Shumica e ekspertëve janë të bindur që femrat janë shefe më të mira për shkak se dëgjojnë më mirë, janë mentore më të mira, i zgjidhin më mirë problemet

–          Investojnë me mençuri

Femrat janë më të kujdesshme me rastin e marrjes së vendimeve mbi investimet dhe mendojnë në afat të gjatë.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *