11/07/2018

Nga Gustavo Noriega Vdiq javën e kaluar në moshën 92 vjeçare regjisori i kinemasë franceze, Claude Lanzmann. Këto ditë u kujtua vepra e tij monumentale “Shoah”. U xhirua në vitet 80 për disa vite, me intervista të gjata me më shumë se 9 orë, me pjesëmarrës të Holokaustit të tillë

Kur të shohin si grua të fortë mendojnë që ti nuk ke nevojë për asgjë dhe askënd, që mund të durosh gjithçka dhe të kapërcesh ato që të ndodhin. Që nuk të vjen keq pse nuk të dëgjojnë, nuk kujdesen apo nuk të duan. Kur të shohin si grua të

Sime Vrsaljko ishte me tutat dhe me çorape, trupi ishte lakuriq, kur e pa, i zgjati dorën, por ajo preferoi ta përqafonte thjeshtë, thuajse duke u kapur pas tij. Përgëzimet që kishin filluar me trajnerin Zlatko Dalić vazhduan me portierin Dominik Livakovic, Ivan Strinić, Ivan Perisic, Vedran Corluka, Ivan Rakitic

Si fillim, merru me ndryshimin e vetes tënde. Mos u inatos me veprimet e njerëzve të tjerë. Nëse do të ndryshosh botën, ndrysho veten tënde fillimisht. Ti je forca drejtuese e jetës tënde. Askush tjetër. “Askush nuk mund të më lëndojë mua pa lejen time”, thotë Gandhi. Fal me zemër

“Sa më shumë të lexosh, aq më shumë gjëra do të dish. Sa më shumë të mësosh, aq më shumë vende do të vizitosh” – Dr. Seuss “Çdo budalla mund të dijë. Çështja është të kuptosh”. – Albert Einstein “Jeto sikur do të vdesësh nesër. Mëso sikur do të jetosh

Ka kohë që s’shihemi dhe ndiej si të harroj une dalëngadal si vdes tek une kujtimi yt si vdesin flokët dhe gjithçka. Tani kërkoj poshtë e lartë një vend ku ty të të lëshoj nje strofë a notë, a një brilant ku të të lë, të puth, të shkoj. Në