Home»Keshilla»10 mënyra për të rimarrë në duar jetën tuaj

10 mënyra për të rimarrë në duar jetën tuaj

1. Ejani në formë

Çdo psikolog profesionist do t’ju tregojë se cila stërvitje është çelësi për të jetuar një jetë të ekuilibruar dhe të shëndetshme dhe kur bëhet fjalë për rimarrjen e ekuilibrit tonë emocional, të bërit e një aktiviteti fizik për të krijuar hormonet e mirëqenies, është gjithmonë një ide e mirë. Ushtrimi gjithashtu na jep një ndjenjë force personale dhe vetëbesimi.

2. Udhëtoni

Largohuni nga rutina e përditshme duke bërë një udhëtim të shkurtër ose një mini-festë jashtë qytetit. Ndonjëherë një ndryshim në gjendjen tuaj emocionale thjesht ndryshon skenarin. Mendoni të shkoni në një vend të mrekullueshëm ku ndjeheni në paqe, mund të jetë një liqen, një mal ose një vend ku mund të shihni qiellin e bukur blu. Çështja kryesore është gjetja e një vendi për t’u kënaqur, në një hapësirë ​​për t’u shëruar dhe për të shijuar qetësinë që jeta ka për të ofruar.

3. Rishkruani historinë tuaj të kaluar

E kaluara është thjesht një histori që ne i përsërisim vetes dhe çelësi për çlirimin e brendshëm është të mund ta kuptojmë të kaluarën në një dritë të re. Bisedoni me dikë, që mund t’ju ndihmojë të kuptoni ndjenjat tuaja nga përvojat e kaluara dhe që mund të ofrojë një mënyrë të re për t’i parë ato; një që ju ushqen me dashurinë që ju nevojitet dhe që nxit shërimin tuaj të brendshëm.

4. Ftoni njerëz të rinj në jetën tuaj

Efekti pozitiv që ne jemi në gjendje të shkaktojmë për njëri-tjetrin është i pamatshëm. Ndonjëherë mënyra më e mirë për t’u shëruar nga toksiciteti i marrëdhënieve të kaluara është të lejoni bukurinë e të rinjve të lulëzojnë. Ne priremi për të krijuar mendësi dhe stil jetese të ngjashme me ato të njerëzve, me të cilët kemi shpenzuar më shumë kohë, kështu që zgjidhni të kaloni kohë me njerëz të mrekullueshëm dhe pozitivë, që ju ndihmojnë të ndjeheni më mirë me veten.

5. Jini të hapur dhe tregoni historinë tuaj

Mbajtja e gjithçkaje brenda është një mënyrë e sigurt për t’u ndier nën stres dhe për të vuajtur. Gjeni dikë që të jetë i sigurt, i besueshëm dhe një dëgjues i mirë, për të ndarë ndjenjat tuaja dhe të jetë plotësisht i hapur dhe i ndershëm me veten. Ndonjëherë të folurit me dikë është gjithë terapia që na nevojitet.

6. Merrni seriozisht kujdesin tuaj personal

Në qoftë se keni një të ftohtë, sigurohuni që të keni kohë të mjaftueshme për të pushuar, pini ujë, hani supë të nxehtë dhe hani shëndetshëm, edhe në qoftë se kjo ngadalëson rrugën tuaj të jetës. Kur ne po luftojmë emocionalisht, kemi nevojë për të njëjtin nivel të vetëkujdesjes dhe dashurisë për të rifituar buzëqeshjen tonë të brendshme. Bëjeni kujdesin vetiak përparësinë tuaj më të lartë dhe rezultati do të jetë shërimi, lehtësimi dhe paqja që kërkoni.

7. Blini rroba të reja

Ndërkohë që në fillim mund të duket sipërfaqësore, mënyra se si ne e shohim veten dhe pamja jonë vërtet ndikon në nivelet tona të vetëvlerësimit. Kur dalim veshur me rroba të reja, ne tentojmë të ndjehemi pak më tërheqës dhe përgjithësisht ndihemi mirë me veten tonë. Nuk është e thënë të jenë të shtrenjta, thjesht një ndryshim i vogël në jetën tuaj.

8. Lëreni atë që ju sjell pakënaqësi

Kur ndjehemi keq, ka të ngjarë që disa pjesë në jetën tonë kanë kontribuar në enigmën e të ndjerit në këtë mënyrë. Mund të jetë një punë stresuese dhe e pakëndshme, një marrëdhënie toksike ose një angazhim që ju bën të pakënaqur. Gjëja e rëndësishme është të identifikoni se çfarë ju bën të vuani emocionalisht dhe të ndërmerrni hapat e nevojshëm për ta lënë atë dhe për ta zëvendësuar me diçka pozitive, që ju ndihmon të ndiheni të lumtur në jetën tuaj. Ju meritoni të jeni të lumtur.

9. Lëreni të shkojë

Shpesh duke mbajtur fort, më shumë bëni dëm, sesa liroheni. Paqja dhe lumturia vijnë kur i lë gjërat të shkojnë, dhe thellë brenda qenies sonë, ne ndihemi me të vërtetë mirë. Jepini vetes leje për të lënë të shkojë dhimbjen, të kaluarën. Juve ju lejohet të vazhdoni dhe të jeni të lumtur me jetën tuaj, dhe hiqni dorë nga çdo gjë që ju mban mbrapa.

10. Lidhu me njerëz që kanë pasur një përvojë të ngjashme me tuajën

Gjërat që mund të mësojmë nga ata që mbijetuan dhe u shëruan përmes përvojave të ngjashme me tonat, janë të habitshme. Gjeni një shok apo shoqe që të ndani përvoja të ngjashme dhe mësoni nga ajo që i ka ndihmuar dhe i ka kthyer përsëri në linjë. Ju nuk jeni kurrë vetëm. / bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *