07/07/2018

“Kur isha 15 vjeç, unë kisha një punë timen. Përveç meje dhe një mikut tim të ngushtë, gjithë të tjerët ishin afrikano-amerikanë nga jugu i Chicago-s. Të gjithë ata ishin në moshën e babait tim. Ishin kaq të rrahur nga varfëria, saqë i kishte kapluar pesimizmi. Unë i doja ata

Nëse ke zgjedhur letrën e parë: Analizoji mirë gjërat, por gjithmonë besoji sadopak edhe instinktit tënd. Ke mjaft potencial të fshehur brenda vetes, ndaj bëj gjithçka për ta vënë atë potencial në punë. Planifikoje të ardhmen tënde dhe puno për ta realizuar atë në mënyrën që dëshiron. Nëse ke zgjedhur

Eminem, disa nga thëniet më të bukura të mbretit të Rap-it… “Bëhu i fortë. Bëji të tjerët të habiten se si po mundesh të buzëqeshësh përsëri”. “Mua nuk më intereson nëse je i bardhë, me ngjyrë, heteroseksual, biseksual, homoseksual, i shkurtër, i gjatë, i dobët, i shëndoshë, i pasur apo

Janë të vëmendshëm Edhe pse nga jashtë personat e shenjës së Virgjëreshës mund të duken të qetë e paqësorë, mendja e tyre nuk ndalet kurrë. Janë gjithmonë duke analizuar gjithçka për situatat dhe njerëzit dhe thuajse asnjëherë nuk gabojnë në gjykimet e tyre. Janë ekstremisht analistë dhe kjo gjë i

Një ambient i shfrenuar ku kritikat dhe përbuzjet funksionojnë si gjëra normale do ta bëjnë fëmijën suaj të ndihet si i dënuar në familje. Nëse ju si prindër silleni si armiq me njëri tjetrin, fëmija juaj do të marrë mësimin se asnjë problem nuk mund të zgjidhet në mënyrë paqësore

Nga Anthony Giddens        Sociologu  Anthony Giddens Shumica e revolucioneve që kanë ndodhur në shekullin e 20-të janë shoqëruar me marksiszmin dhe me ardhjen në pushtet të partive komuniste. Sipas Marksit, shoqëria komuniste formon një fazë të zhvillimit të shoqërisë pas kapitalizmit dhe besohej shteti njëpartiak i vendosur