06/07/2018

Ti nuk je special. Gabimi më i madh që ne bëjmë, është të mendojmë se ne jemi më të veçantët në botë dhe mund ta ndryshojmë botën. Jo, s’është aspak e vërtetë. Ne nuk jemi as Bill Gates, as Marc Zuckerberg e as ndonjë prej presidentëve të njohur. Nuk e

Thëniet më të veçanta nga Rhonda Byrne dhe Ligji i Tërheqjes… “Ne bëhemi ashtu siç mendojmë. Energjia shkon atje ku shkon vëmendja”. “Lumturia jote varet plotësisht nga mendimet e tua. Askush tjetër nuk i mendon gjërat në vendin tënd. Pra, bën mirë të mendosh mendime që i pëlqen, sepse lumturia

Isha 19 vjeçe dhe ndiqja vitin e dytë të universitetit. Nuk e dija se çfarë ishte dashuria, sepse asnjëherë nuk isha ndjerë e gatshme për të nisur një lidhje me dikë. Deri në atë moment gjithçka më dukej një monotoni e vërtetë. Në të përditshmen time përfshihej vetëm vajtja në

Këtu s’ do të jem, do jem larguar; Në tokë i tretur si të tjerët, Në kafenenë e preferuar Nuk do më shohin kamarierët. Dhe nëpër udhët ku kam ecur, S’do ndihet kolla ime e thatë, Mbi varrin tim do të rrijë i heshtur Një qiparis si murg i ngratë.

Nga Helena de Bres Semestrin e kaluar, përgjatë një ore mësimore në kuadër të leksoneve të mia “Kuptimi i Jetës”, e pashë veten të ulur në një karrige pranë dritares, në anën lindore të klasës. I isha nënshtruar një ndërhyrjeje kirurgjikale në shtyllën kurrizore disa muaj më parë, dhe ulja

Një grua në Afrikën e Jugut është gjetur e gjallë në një frigorifer të vdekurish, pasi mjekët ligjor e kanë shpallur të vdekur si pasojë e  një përplasjeje të tmerrshme automobilistike.   Gruaja, e cila mbetet anonime, u dërgua në morgun e Carletonville, në Gauteng, pasi shërbimi i ambulancës ‘Alert