05/07/2018

Nuk ka anjë datë të përmendur në librat e historisë, por është në fakt sekuenca më e rëndësishme e numrave që nga fundi i Luftës së Dytë Botërore: 2951954, 29 maj 1954. Në këtë ditë, Grupi i Bilderbergut u takua për herë të parë, në Hotel de Bilderberg në Oosterbeek,

Të paktën 4 javë është  minimumi i kohës që i duhet njeriut të përshtatet më ndryshimin e orës, ndërkohë që riprodhimi hormonal dhe metabolizmi çrregullohen ndjeshëm. Është vënë re deri në 40% ulje e cilësë së performancës mësimorë të hënën e parë pas këtij ndryshimi. Studentën vuajn nga gjumi i

Heronjt e përditshëm: Superushqimet që duhet patjetër të jenë në kuzhinën tuaj.     Ato nuk janë të reja apo ekzotike dhe nuk zënë gjithmonë titujt e revistave shëndetësore. Por nëse këto ‘superushqime’, gjerësisht të disponueshme, nuk janë në kuzhinë tuaj, do të thotë që ka ardhur koha të bëni

Thomas Margoni The Conversation Reforma e të drejtës së autorit e propozuar nga Bashkimi Evropian është në një pikë vendimtare, pasi është duke u votuar nga Parlamenti Evropian. Qëllimi i Direktivës mbi të drejtat e autorit në tregun  përbashkët dixhital, përditësimi i parë i madh i legjislacionit në këtë fushë,

Nga Bernard Guetta Në lindje të Bashkimit Evropian shtrihet shteti më i madh në botë, Federata Ruse, kolona tjetër e kontinentit, bashkë me BE dhe 27 vendet anëtare të saj. GDP e Rusisë nuk e kalon atë të një fuqie mesatare të BE. Sado gjigande që është, Rusia nuk është

Nga Loic Tregoures “European Council of Foreign Relation” Këshilli Europian, arriti një marrëveshje për çeljen e bisedimeve të anëtarësimit me Maqedoninë dhe Shqipërinë, që parashikohet të nisin në qershorin e vitit 2019, nëse reformat vazhdojnë të japin rezultate konkrete. Komisioni Europian, Parlamenti Europian dhe shtetet e tjera anëtare përfshirë Greqinë,