02/07/2018

Mosnjohja e asaj që ndodh pas vdekjes  dhe pikëpyetja mbi ekzistencën e ferrit, parajsës apo purgatorit ka qenë një burim i pashtershëm spekulimesh dhe frike për njerëzit e mesjetës. Besohej, nga shumica, se i vdekuri shkon në ferr në qoftë se vdes i papenduar, në parasjë në qoftë se është larë

Pse e krahasojmë veten me të tjerët? Nga Karen Holl Ami sapo u ngrit në deytrë, Xhill do të shokjë në Europë për një muaj,  dhe Leri ka rënë 10 kile e tani duket  kaq në formë, si të ishte një sportist. Kur shikon se si po përparojnë me jetën

Liria e vërtetë është të kuptojmë se jemi NE që zgjedhim, se kujt i lejojmë të ketë fuqi mbi ne. Momenti kur nis të vrasësh mendjen se çfarë mendojnë të tjerët, është momenti kur pushon së qëni vetja. Dhuntia e madhe e qenieve njerëzore është se ne kemi fuqinë e

“Nëse do të ndryshosh botën, shko në shtëpi dhe duaje familjen tënde”. – Nënë Tereza “Ka vetëm një lumturi në jetë, të duash dhe të të duan”. – George Sand “Për të pabesët gjithçka shërben si pretekst”. – Volteri “Nëse e vetmja gjë që mund të bësh për momentin është

Ata që dëshirojnë të arrijnë suksesin, nuk kërkojnë për leje. Ata ndjekin atë çfarë u thotë zemra e tyre dhe bëjnë atë çfarë u thotë mendja e tyre. Është e pamundur të ndryshosh të shkuarën, por është plotësisht e mundur të projektosh të ardhmen. Ndaj, mos u shqetëso për të

Uji është një nga lëngjet më të rëndësishëm, të cilin duhet ta konsumojmë për të shuar ndjesinë e etjes. Etja lind në hipotalamus si pasojë e nxitjes së osmoreceptorëve nga rritja e përqendrimit të kripërave në gjak. Vetëm përmes pirjes së ujit ne mund të ndalojmë ndjesinë e etjes dhe