Home»Horizonti.al»Zbulohen 50 vizatime më të vjetra se linjat e Nazca-s

Zbulohen 50 vizatime më të vjetra se linjat e Nazca-s

Gjeoglifet janë figura të vizatuara mbi sipërfaqe kodrash ose në rrafshnalat. Më të famshmet janë linjat e Nazca-s. Një ekip arkeologësh nga ministria e kulturës në Peru njoftoi zbulimin në rajonin e Palpas të 50 vizatimeve. Këto vizatime datojnë rreth vitit 500 para krishtit, çka do të thotë se janë shumë më  të vjetra sesa linjat e Nazca-s. Këto gjeoglife janë realizuar nga anëtarët e kulturës paraca dhe përfaqësojnë skena të jetës së përditshme në ndryshim nga ato të Nazca-s që mendohet se ishin atribute të perëndive të shirave. Zbulimi vërteton se kjo teknikë i përket paraca-ve dhe që anëtarët e kulturës së Nazca-ve e trashëguan nga ata. Ky lloj zbulimi ka filluar para 18 vitesh dhe vetëm tani ka mundur të përfundojë me këto rezultate. / bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *